24aastasel räpparil on palas abiks vene glamuurielu ja estraadi megastaar Filipp Kirkorov. Filipp mitte ainult ei laula selles palas, vaid paneb ka terve riimitäie räppi. Väga moodsalt kusjuures: läbi AutoTune’i ja meloodiliselt.

Tandem on loole ka võimsa video teinud. Filipp esineb seal nii ulmelises sultani kostüümis kui ehträpparlikult pibos ja väärismetallist aksessuaarides.

Lugu ja video ilmusid nädal tagasi – tänaseks on seda vähemasti YouTube’is lastud üle 28 miljoni korra. Äkki tuleb siit esimene Venemaal valmistatud number üks lugu Eesti digitaalse muusikatarbimise edetabelites. Heh heh.

Eesti muusika poole pealt on tore näha, et Vaiko Epliku tänavune materjal on ikka tõusuteel. Album „Uus karjäär uues linnas“ on roninud pikkade plaatide loetelus 23. kohalt 15ndale ja on nii Eesti albumitest teine kuulatuim plaat. Kohal 11 pesitsev Reketi „Rahu“ on endiselt kodumaistest albumitest muidu edukaim.

Ka on üks lugu Epliku kauamängivalt esimese 40 kodumaise loo hulka turninud – laul „Lame maa“ on ainus uus tulija Eesti singlite tabelis, kohal 34.

Sellessamas tabelis on kõrgeim ots endiselt liikumatu. Esimesed kuus lugu on täpselt samal kohal kui möödunud nädalal. Mis tähendab, et nublu rokib vankumatult kõige kõrgemal (neli temaga lugu on esimesed) ja 5MIINUSE „Trenažöör“ ja NOĖPi „New Heights“ rassivad ta kannul.

Singlitabelis on nublu ülemvõimu veidi lammutama hakatud. Tema „öölaps!“ on endiselt esimene, kuid Kanye Westi ja Lil Pumpi „I Love It“ ning Dynoro ja Gigi D’Agostino „In My Mind“ on nublu „Mina ka“ neljandaks lükanud. Kanye sõbraga teisel kohal, Dynoro sõbraga kolmandal.

Lisaks vene tähele Egor Kreedile on singlitabelis veel viis uut tulijat. On EDMi, on räppi, on poppi. Alesso „REMEDY“ (kohal 21), Gucci Mane, Bruno Mars, Kodack Blacki „Wake Up in the Sky“ (22), Khalidi „Better“ (2), George Ezra „Shotgun“ (39) ja Jason Derulo, David Guetta, Nicki Minaj „Goodbye“ (40).

Albumite nimestikus juhib endiselt Eminemi „Kamikaze“. Ainus plaat kauamängivate esikümnes, mis pole räpp või R’n’B, on tantsumuusikaässa David Guetta uus teos „7“. Duubelalbum, 27 lugu – üks plaaditäis pop-suunaga trillitamist, teine plaat pisut tumedamat klubipõrandal trallitamist.

Positsioonilt 14 leiame uue tulijana laulja 6LACKi trap-soul-albumi „East Atlanta Love Letter“ ja kohalt 16 Londoni pop-soul-huilgajate ansambli Jungle plaadi „For Ever“. Bänd esineb 6. novembril Tallinnas Rock Cafes ja tabeli põhjal võib arvata, et neid oodatakse siia pikisilmi.