Et õhureis on alati seotud riskiga, on teada. Streigid, hilinemised ja hullem veel, ära jäänud reisid ja ümber broneeritud lennud. Veebileht Airhelp uuris asja ja kinnitab, et Vanas Maailmas on suurim šanss lennujaama toppama jääda Saksamaal ja Suurbritannias, kus Brexit asja ainult hullemaks ajab. Ainuüksi Saksamaal registreeriti aastas 167 420 hilinenud lendu (mis on juhtunud sakslaste punktuaalsusega?) ja 14 040 lendude annulleerimist. Van hea Inglismaa ei näita ka paremaid tulemusi – aastal 2018 on vussi läinud umbes 175 000 õhulendu. Ka Prantsusmaa, Itaalia ja Portugali lennuväljadel tuleb ootamatusteks valmis olla.

Ühendemiraadid käsivad turistidel ravimid e-letti laduda

Käsiapteegiga Dubaisse või Abu Dhabisse lendamine on senisest palju keerukam, sest Araabia Ühendemiraadid nõuavad nüüd kõigilt reisijailt kaasavõetavate ravimite eeldeklareerimist. Reisida tohib ainult nende ravimitega, millele Ühend­emiraatide ametnikud on andnud reisiloa, kusjuures ametnikud võivad vajada otsuse tegemiseks retseptide koopiaid. Rohkem infot turistidele kindlasti meelepärase uuenduse kohta ja taotlusevormi võib leida aadressilt http://www.mohap.gov.ae/.

Illegaalsed ravimid konfiskeeritakse ning omanikke võivad tabada briti ajalehtede teateil sanktsioonid halvimal juhul kuni vanglani.

Mazatlan pääses raevukast orkaanist suhteliselt valutult

Mehhiko pulbitsev turismimagnet Mazatlan ja sealne kohalik Turismiamet teatavad, et orkaan Willa, mis riigi rannikualasid hiljuti rüüstas, ei olnudki nii hull, kui kardeti, ja nii hotellid kui rannad on rahuldavas seisukorras. Turistid on väga teretulnud, elekter, vesi ja kommunikatsiooninivahendid on töökorras. Ilm on rahulik. Linna teenindav General Rafael Buelna lennuväli tegutseb tavapäraselt.

Kass, kes reisis omapead

Hollandis puges üks reisialdis kass autokulleri kaubikusse ja reisis tasuta läbi viie provintsi ja kuue linna, kuhu kuller pakke pidi toimetama. Loom oli ringreisiga ülimalt rahul, kuni ta viimases peatuses avastati ja loomahotelli paigutati ning seal vihaselt kräunuma hakkas. Praegu on käimas juurdlus, et leida kassi omanikku ja tema aadressi.

Juba tavapäraste Riia ja Visby kruiiside kõrval saab eeloleval suvel reisida Tallinnast otse ka Ahvenamaale. Tallinki otsekruiis Maarianhaminasse, mis lubab sihtkohta avastada terve päeva, väljub 8. juulil. Reisile minna soovivad soomlased peavad sõitma oma kodumaa saarestikupärli avastama Helsingist Tallinna kaudu.

Kenya Airways maandus New Yorgis

Kes tahab veeta 15 tundi jutti lennukis, on just saanud selleks uue võimaluse – 30. oktoobril avas Kenya Airways otseliini Nairobist New Yorgi JFK lennujaama. Skyteami kuuluva Kenya Airwaysi reisijad pidid siiani sõitma Ameerikasse ümberistumistega Pariisis või Amsterdamis.

KLMi napsutanud piloot sai sule sappa

25. mail Oslo pargipingil tuttavatega napsutanud KLM Cityhopperi piloot vallandati. Mehe organismis leiti hommikuse lennu eel toime pandud kontrolli käigus veel 0,3 promilli alkoholi, kusjuures lubatud number, et lendu ära toimetada, olnuks 0,2. Kordaarmastava Norra ametnikud hoidsid pilooti 5 päeva (mõningail andmeil aga koguni 14 päeva) vahi all ja peagi saabus vallandamisteade seoses lennuohutuse rikkumisega. Oslo-Amsterdami reis hilines tol hommikul oluliselt, sest pardale oli vaja leida varumeeskond.

Reisidiilid

STAR ALLIANCE: edasi-tagasi lennud Milanost Honolulusse alates 367 € reisimiseks üksikuil päevadel 1. novembrist kuni 18. detsembrini ja 6. jaanuarist juunini. Lennud on valdavalt Lufthansa, Swissi, Unitedi või Air Canadaga ja näevad üldjuhul ette kahte ümberistumist kummalgi suunal. skyscannner.net

WIZZAIR: edasi-tagasi lennud Turust Kaunasesse alates 25 € novembrist veebruarini. kiwi.com

SICHUAN AIRLINES: edasi-tagasi otselennud Kopenhaagenist Chengdusse Hiinas alates 365 € teatud päevadel detsembris. uk.travelgenio.com