Aga täna on pidupäev! Ärme mõtle nii. Rõõmustame, et meie ees on kinnitus: Eesti muusika on tänavu tunduvalt parem olnud kui muu ilma materjal.

Ning kui Areenis trükitust tõestuseks ei piisa, siis toonitagem, et aasta 2018 lõpus on palju erinevaid EW teoseid peanupu välja pistnud ka välismaistes aasta-parimad-edetabelites. Kaks Ratkillerit Tabs Outi listis, Holy Motorsi plaat Piccadilly Recordsi aasta parimate albumite hulgas, Mart Avi Gigwise’i omas ja kõige uhkemalt Lolina väljaande The Smoke TinyMixTape’i tabeli kolmandal ja Tommy Cash legendaarse NME toimetuse valikus kahekümne viiendal kohal.

Aga Areeni aasta album on Zahir. Number üks pomm ansamblilt, kes on kogu edetabeli kõige vanem tegutsev kollektiiv. Tabelisse pääsenutest on vaid Jon Hassell neist 90ndate alguses Tallinna pööningutel ja keldrites alustanud mürarokkaritest kauem tegutsenud.

VÄGEV ZAHIR 2018 (vasakult): Tambet Jurno, Margo Pajula, Maike Lond Malmborg ja Raul Reinup.
Õnnitleme bändi juhtfiguuri ja kogu plaati orkestreerinud Tambet Jurnot.

Tere ja palju õnne! Zahiri „What ­Noise?“ valiti Areenis aasta parimaks plaadiks!

Heh-heh! Okei, okei! Hõh-hõh-hõh-hõõ! Noh... Heh-heh-hee. Ausalt öeldes on mu praegu tunne, nagu ma oleks varjatud kaameras järsku. Päriselt ka või?

Jaa-jaa.

Okei. It’s time to celebrate. Midagi ma siis nüüd joon.

Liigutab see sind üldse, kui aasta lõpu tabelites su plaat kõrgel kohal on?

Pole elu sees kusagil tabelites figureerinud. Vajab natuke seedimist ja maha rahunemist. Lahe kuulda muidugi.

On teie plaati, mille võib vist rahulikult Eesti muusika klassikuks nimetada, veel kuskil füüsiliselt saada? Palju te seda trükkisite üldse?

Midagi peaks veel kindlasti olema, aga vähemalt vinüüliga oleme suht lõpusirgel. Trükkisime 300. Ega pikka pidu enam pole. Õnneks elu lõpuni me selle hunniku otsa istuma ei jää.

Milliseid kurjasid plaane te praegu haute?

The most evil plan on see, et kuna meil endal on neist lugudest suht karm kopp ees, siis teeme uut kraami praegu. Ja nii palju kui proove oleme teinud, siis tundub, et oleme õigel teel.

Millised tänavused plaadid on sulle endale kõige suuremat muljet avaldanud?

Ei oska kohe midagi tarka öelda. Ega ma palju pole kuulanud, aega ei ole. Kohalikest olen kuulanud Talboti albumit. Siis Diversicolori demosid. Eile kuulasin seda... Kas Meelis Meril ja Ville Veeringul on mingi uus bänd Mr. Clay või? Nende EPd kuulasin, väga kõva oli. Holy Motorsi plaat oli ka väga hea. Aga rohkem mulle praegu kohe pähe ei tule.

Siim Nestor

Vaata tervet Aasta albumite edetabelit SIIT

Vaata kriitikute personaalseid tabeleid SIIT