BA laseb käiku digi­taalsed pagasilipikud

British Airwaysil on plaan võtta jaanuaris kasutusele digitaalsed pagasilipikud. Elektroonilised kohvrisildid maksavad 60 naela (67 €) tükk ning neid saab kasutada rohkem kui 3000 korda. Lipiku kohvrile kinnitamiseks pole vaja mutreid keerata ega superliimi kasutada: ühelt kotilt teisele paigutamine käib kergelt ja käsitsi.

Lääne-Bengal edendab tee-turismi

India Lääne-Bengali osariigis on 2019. aasta kohalike valimiste eel kavas palehigis teepõldudel rabavate inimeste eluolu parandamiseks arendada teeturismi. Piirkonnas ringi uitavatele turistidele soovitatakse näiteks peatuda kaunis ja rahulikus Darjeelingu mägijaama-peatuses asuvas ja kõigi mugavustega koloniaalstiilis butiikhotellis, mis on osa šotlaste poolt 1859 loodud Glenburn Tea Estate’i kompleksist. Samuti soovitatakse soojalt külastada lähedal asuvaid ja ööbimisvõimalusi pakkuvaid teeistandusi/kompaniisid Sourenee Tea Estate ja Singtom Tea Estate & Resort. Teeturismi tuludest jagatakse kummargil lehti noppivale rahvale tasuta riisi ning ka elekter ja vesi on neile tasuta.

United Airlines avaldas oma kokaraamatu

Eine lennuki pardal ei ole enamasti ei maailma parim ega koduselt maitsev, sest kuivas kabiini mikrolaineahjus kuumaks aetud toit lihtsalt ei hakka meie maitsenäsadel tangotama. Pingutama siiski peab ning nii saatis United Airlines kirjastusse Polarise äriklassi toidusedeli kujundanud kokkade retseptid, mis püüavad veenda, et ka pilvede peal olles saab hõrke ampse nautida. 40 Polarise salongis serveeritava roa retsepti sisaldava raamatu esitlemine leidis pidulikult aset San Francisco lennujaamas läinud nädalal.

El Al hakkab kooditasandil Tallinna „lendama“

Poola LOT ja Iisraeli El Al kirjutasid alla koostööleppele, mis jõustus ametlikult 20. detsembril. El Al’i lennukood lisandub LOTi lendudele Tel Avivist Varssavisse, Krakówisse, Lublinisse, Gdanski ning Varssavist Lvivi, Vilniusse, Kaunasesse, Riiga ja Tallinna suunduvatele reisidele. Poola on Iisraeli lennufirmale Euroopa lennundusturul tähtis lüli ja nii kahe riigi vaheline ajalooline side kui ka majandussuhted on soojad ja sõbralikud.

Reisidiilid

QATAR AIRWAYS: edasi-tagasi äriklassilennud Oslost Sydneysse Austraalias 2398 € jaanuarist detsembrini ja turistiklassis Helsingist Da Nangi Vietnamis 483 € jaanuarist juunini. qatarairways.com

WIZZ AIR: ühe suuna lennud Sofia ja Eliati vahel Iisraelis alates 1 € teatud päevadel jaanuarist märtsini. wizzair.com