Kaubahalli äritänava on ummistanud reipad vene keelt rääkivad inimesed, kes tahavad end välismaal töökoha saamiseks kirja panna. Nende arv on leegion. Iseseisvus on käes, äri käib ja poed on kaupa täis – on jäänud veel ainult venelastest lahti saada.

Tolliametnik mõtleb välja tänavanimesid

Venemaalt AS Palikale saadetud klaasikoormaga auto juht seikles terve päeva mööda Tallinna ja otsis tolliinspektori eksituse tõttu Vittu tänavat. Tegelikult pidid venelasest autojuht klaasikoorma viima Türi tänavale.

Ekspresstsitaat

Seoses madala elatustasemega kehtib Eesti Vabariigi elanikele 5-kordne hinnaalandus.

Saaremaa muuseumi hinnakirjast

Kas KGB lasi narkomaffia käest?

ENDINE KGB JUHT: KGB erukindral Rein Sillar


Oopium ja heroiin on Tallinnas kuni 5 korda odavam kui Helsingis. See võib muuta Tallinna Põhjamaade pealinnaks. Mis sai KGB poolt narkomaffia kohta kogutud infost ja tegutsevast agentuurist?

KGB erukindral Rein Sillar: „Narkoagentuuri üleandmine oleks nõudnud pikemaid läbirääkimis ja garantiisid. Need inimesed on meie kullafond. Üks ENSV KGB vastuluure osakonna major läks üle Politseiameti alluvusse, viies sinna kogu oma intellektuaalse kapitali. See maksab palju rohkem kui agentide võrk.“

Ikka veinist mõeldes

Vein näib olevat selle kevade lööksõna. Vein ähvardab kujuneda viski kõrval tõeliseks tõusva rahvusliku kodanluse jõujoogiks.
RÖÖVIMISE OHVER: rahvasaadik Jüri Adams.
Meie veiniturule saabuvad järjest uued läänemaised veinikaupmehed, kes alustuseks pudelilt punni maha võtavad ja õlle-viina peal kasvanud umbusklikele pärismaalastele oma sajandeid selitatud kääritist maitsta annavad. Eks ta ole ikka hea küll.

Sammud selja taga

Kuidas jääda ellu? Kuidas kaitsta perekonda? Kuidas jõuda õhtul koju?

Üleeile rööviti Viru tänaval Riigikogu liiget Jüri Adamsit. Kaks talle juurde astunud meest rabasid tal rinnust ja hakkasid tüli norima. Löömiseks ei läinud. Kuid rahakott 1500 krooniga kadus koos võõrastega. Riigikogu liige Tõnu Tepandi sai röövlite käest rängalt peksa vaid 2 nädalat tagasi. Esimene Toompea rahva-asemikust ohver oli väliseestlane Jaak Roosaare, kellele samuti vanalinnas kallale tungiti.

Võibolla Riigikogu saadikute enesesäilitamise tung sunnib midagi ette võtma, nii nagu see sunnib eestlasi hankima kandmisloata relvi, gaasipüstoleid ja pisargaasiballoone? Kas midagi muutub, kui ükski jala liikuv parlamendisaadik enam õhtul terve nahaga Toompealt alla ei jõua?

See pole põhjusetu luul, mis sunnib tänavaid õhtuti tühjenema. See on südant pitsitav jäine hirm, mis sunnib sammu lisama, kui kuuled tühjal ja pimedal tänaval oma selja taga kellegi samme. Kas jõuab veel midagi ette võtta enne, kui rahvuskangelaseks saab mees, kes võtab kätte kuulipilduja ja läheb tänavale kuritegelikku saasta hävitama?