Eesti lugude tipp-40s on ülemöödunud nädalal eetris olnud „Eesti laulu“ poolfinaalidest uue tulijana tabelisse tõusnud kaheksa lugu. Erakordselt palju uusi tulijaid nimetatud tabelis. Ning ka erakordselt palju eri artiste ses tabelis – tipp-40 on jaotatud 26 artisti vahel. Nii jääb mulje, et meie popmuusikaelu on väga mitmekesine!

Uutest tulijatest on kõige kõrgemal Lumevärv feat Inga laul „Milline päev“ – seitsmendal kohal.

Ning tabelisse on end sirutanud ka peotäis lugusid, mis poolfinaalidest edasi ei saanudki. Need on Öed ja „Õhuloss“ (kohal 21), Johanna Eendra ja „Miks sa teed nii“ (kohal 24), Jennifer Cohen ja „Little Baby El“ (kohal 29), Around the Sun ja „Follow Me Back“ (kohal 30). Kokku neli! Nii et pooled uued tulijad sealt konkursilt on finaalist välja jäänud lood.

Ja tervet hulka finaali jõudnuid pole jälle selle nädala edetabelis sees. Näiteks Synne Valtri, Sandra Nurmsalu ja Swingers.

Laupäeval finaalis rindapistvatest on sel nädalal sisse pääsenud veel Kadiah’ „Believe“ (koht 18), Uku Suviste „Pretty Little Liar“ (26) ja Sissi „Strong“ (30).

Aga võistluse kõige edukam on vahetult enne finaali Victor Crone’i pala „Storm“ – rebinud end isegi nii kõrgele kui teisele kohale. Kerli Kivilaane „Cold Love“ lendab ka hooga – põrutanud positsioonilt 21 kohale 4. Esikümnes on veel STEFANi lugu „Without You“ (26. kohalt 8ndale) ja xtra basic ja Emily J pala „Hold Me Close“ (20. kohalt 10ndaks). INGERi „Coming Home“ on täpselt esikümne uksel – 11. kohal, tõusnud sinna eelmise nädala 39. paigutuselt.

Kuidas mõjutab digitabelit finaal, saame rääkida 25. veebruari tabelit uurides. Selgub näiteks, kas võiduloole tuleb nii suur hoog taha, et ta kupatab esikohalt minema seal eelmisest suvest pikutava nublu.

Ja „Eesti laulu“ lugude kuulatavus digikanalites on sedavõrd hea, et ka üldine singlitabel sisaldab hetkel harukordselt palju Eesti lugusid. Victor Crone on singlitabelis (6), samuti Kerli Kivilaan (12), Lumevärv (28) ja STEFAN (34). Lisaks nublu ja NOËPi hittidele on singlilistis ka sinna tagasi jõudnud Pluuto „Mõtetes“ (37).

Singlitabeli liidrina jätkab kolmandat nädalat Ariana Grande „7 rins“. Teiseks on uue tulijana raksatanud Billie Eilishi uus lugu „bury a friend“.

Üks uustulnuk on singlilistis veel – träppar 21 Savage ja „a lot“, tõusnud paigutusele 24.

Albumite listis on taas esikohal Billie Eilish, kelle Bring Me The Horizoni uus album eelmisel nädalal teiseks lükkas (Bring Me The Horizon on langenud 12ndaks). Ja ilmselt lükkab Arianda Grande uus plaat Eilishi tuleval nädalal esikohalt taas eemale.
Ainus uus tulija kauamängivate paremusjärjestuses on Tima Belorusskihi teos „Твой первый диск – моя кассета“.