46aastane naisterahvas heitis hinge pärast pidulikku õhtueinet kuulsas Valencia Michelini tärniga restoranis RiFF, tema abikaasa ja poeg viidi morbiidse mürgituse sündroomiga haiglasse, kuid nad pääsesid eluga. 18 samal õhtul restoranis RiFF einestanud külalist kaebasid halba enesetunnet ja veidraid soolekrampe. Kahtlustatakse kevadseeni, restoran on praegu ajutiselt suletud.

Etihad liitub Star Alliance’iga?


Lennundusmaailmas sahistatakse, et Abu Dhabis baseeruv ja legendaarselt hea teenindusega (kuid samavõrra ka legendaarse kahjumiga) Etihad võib juba lähinädalail teatada Star Alliance’iga liitumisest. Staril ei ole Lähis-Idas ühtegi lennufirmat, küll kuulub oneWorldi Qatar Airways ning Skyteami Saudi Arabian Airlines.

Firenze salajane koridor paotab ust


Firenze linnas on kunstiväärtusi ja suurkujude taieseid rohkem kui mõnes maailma riigis kokku. Peale Uffizi galerii, mille väljapanekud ulatuvad tagasi kaugele keskaega, on Firenze linnavõimudel plaanis laiale publikule avada ka salajane Vasari koridor, mis sisaldab 16. sajandi kunstiharuldusi, kuid on turvameetmete tõttu olnud laiale vaatajaskonnale suletud alates 2016. aastast. Varem sai koridori vaadata vaid üksikute, eraviisiliste reisifirmade vahendusel, umbes 50euroste päevapiletitega – nüüd on kavas ka tavapublik ja inimliku hinna eest sisse lasta, kuigi külastajate arv jääb piiratuks. Mitte rohkem kui 125 inimest päevas.

National Geographic võidutseb Instagramis


Kim Kardashiani ja Beyoncé kuulsus Instagramis on ohus: rekordarvu järgijaid on saavutanud loodusteaduslik väljaanne National Geographic, kelle vaatajaarvud on samuti üheksakohalised, kokku sada miljonit hitti. Imelisi, profipiltnike poolt üles võetud pilte laaditakse kogu maailmas alla praktiliselt 24 tundi ööpäevas. Eriti populaarsed olid valentinipäevaks netti pandud portreefotod „keelatud armastusest“ Nepali, Keenia ja Liibanoni linnatänavatel.

Rünnak puhkemajale nõudis giidi elu


Peruus, Puerto Maldonados asuvas Inkaterra puhkemajas toimus relvastatud röövrünnak, mille käigus hukkus kohalik giid Elias Leon. Rünnak on salvestatud kompleksi turvakaamerates ja kurjategijaid otsitakse. Hotelli juhtkonnal õnnestus röövimise ja paugutamise käigus kõik 53 momendil hoones viibinud külastajat ohutusse paika toimetada.