Menusarjas „Õnne 13“ Allanit kehastav Raivo E. Tamm valiti riigikogu valimistel Isamaa nimekirjas parlamenti. Mis saab aga tema tegelaskujust Allan Petersonist? „Selle hooaja viimaseid osi ma juba kirjutan ja Allan on ilusti sees,“ ütleb sarja stsenarist Andra Teede.

„Neil on Marega (Anne Veesaar) ees suured seiklused, mida tasub kindlasti jälgida. Nii palju kui mina tean, jääb Raivo sarja edasi ja kõik kulgeb nagu ikka. Mis puutub muudatustesse, siis meil juhtub kogu aeg põrutavaid asju, aga need ei ole otseselt seotud näitlejate eluga väljaspool sarja,“ ütles Andra Teede.

Kas Raivo E. Tamm kordab riigikogulasest näitleja Ain Lutsepa mustrit, kus vanameister särab oma endiste liistude juures, s.t näitlejana (Lutsepp kehastas seriaalis „Pilvede all“ Albertit), kuid jääb statistirolli Toompeal?

Lõppes Team Haanja teenetemärgiliising


President Toomas Hendrik Ilves võttis Merko omanikult Toomas Annuselt ära Arnold Rüütli poolt antud Valgetähe III klassi teenetemärgi (põhjuseks maadevahetuse kriminaalasjas altkäemaksu andmises süüdi jäämine). Sel nädalal võttis president Kersti Kaljulaid heldelt Annuse poolt spondeeritud suusatreenerilt Mati Alaverilt ära Lennart Meri antud Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi ja Arnold Rüütli antud Valgetähe III klassi teenetemärgi.

Rahvas jättis Toompeale Ladõnskaja-Kubitsa


Kaks Ekspressi tänast ja kümme endist ajakirjanikku kandideeris riigikogusse. Õnn naeratas Viktoria ­Ladõnskaja-Kubitsale (pildil), kes säilitas koha parlamendis erinevalt Marianne Mikkost ja Barbi-Jenny Pilvre-Storgardist. Kui palju eks­preslased üldse hääli said?

1259 häält – Viktoria Ladõnskaja-Kubits (Isamaa)

893 häält – Aivar Viidik (Reformierakond)

829 häält – Mart Luik (Isamaa)

419 häält– Marianne Mikko (Sotsid)

371 häält – Barbi-Jenny Pilvre-Storgard (Sotsid)

269 häält – Inga Raitar (Rohelised)

245 häält – Krister Kivi (Rohelised)

240 häält – Andrei Hvostov (Sotsid)

239 häält – Kadri Kõusaar (Sotsid)

66 häält – Epp Alatalu (Vabaerakond)

20 häält – Arvi Tapver (Rohelised)

19 häält – Margit Adorf (Rohelised)