Number üheks on tõusnud lugu, millele oligi ette määratud number üheks saada, kuid mõned nädalad takistas võidukat teekonda Victor Crone’i „Storm“ – nüüd on 5MIINUST koos nublu ja Pluutoga esitatud „Tsirkusega“ esimesed.

Sellest jõulisest pundist on see Pluutole esimest korda liidrikohal olla. Hittloos saab ta küll alles loo lõpus sõna, veidi üle 20 sekundi, kuid esimene number üks hitt on Pluuto jaoks siiski registreeritud.

„Tsirkus“ tõusis niisiis teiselt kohalt esimeseks. Crone’i „Storm“ taganes kolmandaks ja nublu „tmt“ liikus kolmandalt kohalt teiseks.

Esikümnes on kõik lood samad nagu läinud nädalal, mis tähendab, et ka neli „Eesti laulu“ lugu püsib edetabeli tipus (lisaks Crone’ile Lumevärv, STEFAN ja Kerli Kivilaan).

Samal ajal on tagumisest poolest kolm „Eesti laulu“ lugu tabelile (vähemalt) selleks korraks head aega öelnud – räägime siinkohal Sissist, Uku Suvistest ja Kadiah’st.

Singlite üldtabelis seisab esikolmik vankumatult samal kohal. Ikka kaks Ariana Grandet kõige kõrgemal ja üks Billie Eilish nende taga. Billie Eilishil ilmus just uus singel – „wish you were gay“ –, näis, kas sellel on jõudu Grande eemale ajada.

Singlite tabelis on kaks uustulnukat. Kõige kõrgemal, positsioonil kuus, ansambel Jonas Brothers, kelle puhul paneb imestama, et nad üldse veel tegutsevad. Jah, tabelisse tuisanud uus pala ongi aastal 2013 laiali läinud bändi tagasituleku ja taas kokkusaamise esimene linnuke ning on Disney korporatsioonist sirgunud poisterokkbändi kohta äärmiselt äkilise pealkirjaga – „Sucker“. Eesti keeles munaimeja või imeja.

15. paigutusel on uue tulijana järjekordne tükike benny blanco biiditehasest – lugu „I Can’t Get Enough“, voksidel kaasas Selena Gomez, J Balvin ja Tainy.

Samad daamid, kes juhivad singlitabelit, juhivad ka albumite nimestikku ning ikka Ariana Grande ees ja Billie Eilish tema selja taga.

Kõrgeim kauamängivate listi uus tulija asub 11. kohal ja see on räppar Lil Skiesi uus album „Shelby“. Üks vanem räppar on samuti tabelisse jõudnud – 2 Chainz oma plaadiga „Rap or Go to the League“, positsioonil 30. Kahe räppari vahel on aga uue tulijana iirlane Hozier, plaadiga „Wasteland, Baby!“ ja kohal 14.

Pikkade plaatide edetabeli kõvim tõusja on Lenna, plaadiga „3X“. Uue huvi ja hoo põhjuseks ilmselt hiljuti Tartus ja Tallinnas antud esitluskontserdid.

Isiklikust maitsest tõstaks siin lõpetuseks esile, et Anna Kaneelina plaat tõuseb vaikselt tipp-40 väljaspoolsel alal. Anna Pärnoja ja bändi samanimeline album on tõusnud hetkeks kohale 65. Vajutage ja kuulake see album tabelisse! Jaa, see on üks üsna eriline plaat – sellist pole varem Eestis tehtud.