Auschwitz-Birkenau natsi-laagrite memoriaal edastas sotsiaalmeediasse palve peatada pildistamine keskusesse siirduval raudteel, et hukkunute mälestamist püha ja puhtana hoida. Poola territooriumil asuvast laagrist on saanud globaalne turismimagnet ja paljud turistid on selfide tegemiseks valinud just rööpatee, mille kaudu 1,1 miljonit inimest (neist umbes miljon juuti) kogu Euroopast gaasikambritesse, ühishaudadesse ja ahjudesse saadeti.

Müncheni lennujaam soosib kiiret turvakontrolli

Müncheni rahvusvaheline lennujaam testib lennujaama kahes terminalis uut käsipagasi turvakontrolli meetodit, mille käigus pole enam vaja sülearvuteid ega vedelikke kotist välja koukida. Lennujaama juhtkonna ja Lufthansa poolt algatatud testimine vältab terve aasta ja selle edukaks osutumisel muutub turvakontrolli läbimine tulevikus märkimisväärselt kiiremaks.

American Airlines kärbib lennueineid

Aastakümneid tagasi saavutas American Airlines legendaarse kokkuhoiu, eemaldades oma lennueinetest oliivid, mida keegi pealegi eriti süüa ei armastanud.

Nüüd näkitseb lennufirma taas lennutoitude kallal: sisemaise esimeses klassis hakkab loomalihafileed asendama rasvasem ribiliha, väiksemaks võetakse maitserohelist ning esimese klassi reisijad jäävad Hong Kongi suunal ilma foie gras´t. Pikamaalendude turistiklassis ulatatakse reisijaile hommikusöögikandiku asemel edaspidi paberkotike, mis sisaldab jogurtit ja müslibatoonikest.

Airbus tegi hiinlastega miljardikaupa


Euroopa lennukiehitaja Airbus ja China Aviation Supplies Holding Company lõid käed 290 Airbus 320 ja 10 Airbus 350-XWB lennuki ostu osas. Tehingu väärtuseks hinnatakse umbes 30 miljardit eurot.

Vabameelne United langes kriitikalaine alla

United Airlinesi piletit broneerides saab reisija profiili salvestamisel nüüdsest lisaks tavalisele soovalikule (mees/naine) tahtmise korral alla kriipsutada ka kesk-soo ja valikunupu ‘’sugu täpsustamata’’. Firma teadustas seda uuendust Twitteris, aga langes kohe konservatiivide negatiivse kriitikarahe alla ja teenis oma kontole hulga mürgiseid kommentaare.

WOW Air raskused ägenevad

Kaks Islandi odavlennuliini WOW lennukit on liisijate soovil kinni peetud, üks Montrealis ja teine Kuubal. Firma on peatanud reiside müügi üheksal liinil ning tühistanud mitmeid lende. Lennufirma on likviidsuskriisis olnud juba pikemat aega.

Lennukis vintis peaga mürglit teinud reisijat ootab kohus

Varem sel aastal Melbourne’i-Los Angelese lennul auru all olnud ja pardameeskonnale vägivaldselt kätega kallale läinud austraallanna istub California osariigis kongis ja ootab kohtuistungit. Praeguse seisuga on kohtupäev planeeritud 24. juuniks ning halvemal juhul tuleb tal arvestada 21aastase vanglakaristusega. 24aastane Adau Akui Atem Mornyang suutis end 14tunnise lennureisi esimeses faasis kuuest väiksest veinist segi juua, misjärel ta teenindavat personali räige sõimuga kostitas, rassistlikke avaldusi tegi ja tagatipuks stjuardessile näkku virutas. Pardal olnud USA föderaalmarssalid sidusid daami kinni ja hoidsid teda valve all lennuki tagumises koridoris kuni maandumiseni LAX lennuväljal.