AIANDUSHUVILISED KINNO! Tallinna kinos ­Artis näeb alates tänasest kümnel korral dokumentaalfilmi aiandusmaailma hollandlasest superstaarist Piet Oudolfist ja tema loodud aedadest. Nii et enne kui näpud kuni sügiseni mulda vajutada, jõuab veel natuke kuiva trenni teha!

UUED HAPUD Pruulikojad Põhjala ja Pühaste on lettidele lasknud uued hapud õlled. Esimeselt apelsinide ja koriandriseemnetega pruulitud Orange, teiselt peedi ja küdooniaga valmistatud Beetbox. Mahlakad maitserikkad rüüped aitavad ehk selle maailmalõpumeeleolu üle elada.

PRÜGI JA JUNNID Aastad läevad, valitsused vahetuvad, aastaajad vahelduvad, kuid paljude ­koeraomanike jaoks on pargid endiselt „ise­koristuvad“ käimlad ja linnalähedased rohealad prügihunnikut ootav eikellegimaa. Jälk!

UNENÄOMAAILMAS Jaak Madison tahab, et Euroopa Parlamendi koosseis valitaks nii, et igast liikmesriigist oleks seal võrdne esindatus. Unistada muidugi võib, aga kas või väikseimgi kokkupuutepunkt reaalsusega võiks ka olla.

Nädala sõna: väärtuspakkumine

President Kersti Kaljulaidi poolt esile tõstetud sõna. Ta ütles, et Kaja Kallas kui Riigikogu valimistel enim hääli saanud erakonna esimees peab saama võimaluse „teha väärtuspakkumine“. Väärtuspakkumine sisaldab endas tavaliselt nii materiaalseid kui mittemateriaalseid hüvesid, firma kultuuri, juhtimiskombeid ja muid väärtusi, mis iseloomustavad nende pakkujat (tööandjat), siinsel juhul siis Reformierakonda.

Vaata ka ale, sale, tudish piip, hullud päevad, osturalli, Merimetsa Selver, lumehelbeke.