Eks see näitab, kuidas me hoolime. Kui rääkima hakkad, saad küll aru, et igaüks hoolib eri asjadest. Mõni Eestist. Mõni sellest, et peaminister ei valetaks kõigile näkku. Mõni sellest, et asjatundmatud ei tuleks valitsusse. Mõni sellest, et me ei tähistaks kadripäeva asemel halloween’i. Mõni… jumal teab, millest.

Samas, hoolimine ja sellest põlevi silmi rääkimine hakkab siiski üheülbaliseks minema. Tähtis, aga tahaks vaheldust. Nagu siis, kui su lemmiktoit on näiteks roosamanna. Larbid seda sisse ehk päeva või kaks, aga kolmandal päeval tõstad ikka kuhja sülti või hakklihakastet ette. Küll tundub see siis hea!

Paraku on mulje selline, et muudel teemadel peale käimasoleva valitsusvärgi vestelda enam keegi ei oskagi. Nii ei saa aga jääda!

Paraku on mulje selline, et muudel teemadel peale käimasoleva valitsusvärgi vestelda enam keegi ei oskagi. Nii ei saa aga jääda!

Seega tegingi teie eest üliinimliku pingutuse ja läksin portaali perekool.ee ajaviitejuttude foorumisse, et tuua ummikus ühiskonnale teemasid, millest saaksite oma pereliikmete, sõprade ja kolleegidega neil päevil vestelda. Sealt leiab alati põletavaid diskussioone teemadel, mille peale ma poleks ise üheski teadaolevas vaimses seisundis kunagi tulnud. Tuleb tunnistada, et lihtne see Perekooli-suts polnud, sealgi on Ruuben Kaalepi lõhnalisi teemasid omajagu, aga siiski leiab ka väärt kraami, mis kohtumise teise inimesega iga kell erutavaks muudaks.

Näiteks arutlusteema „Miks inimesed peavad oma koera sünnipäeva?“. Väga hea teema ju! Rääkige sellest! Või „Eesti mõisad – millist soovitate?“. Mõnus, natuke snooblik – teesklete, et saate endale mõisa lubada ja siis kujutate ette, kuidas seal uhkelt lösutate. Või „Huvitav, kas veganitele putuktoitu võib pakkuda“. Jälle hea! Neid stsenaariume, kuidas olukord tuhandel eri moel käest ära võib minna, kui veganile tõepoolest putuktoitu pakkuda, on vähemalt igal õudusfilmisõbral kindlasti tuhat varuks!

Suurepärane teema pika õhtu sisustamiseks on samuti „Teksapüksid tagant lipsuga“. Arutage! Aga leidub ka praktilisi, elulisi teemasid, nagu „Kas korstnapühkijad on defitsiitsed?“ või „Kus müüakse kingalusikaid?“ või „Kas vahetate toiduvalmistamise ajal pannilabidat?“ või isegi „Kui vana on vanatüdruk?“. Huvitavad, elu edasi viivad mõttevahetused.

Ma sisse ei julgenud nendesse jutulõimedesse väga vaadata, aga ühe-teise siiski avasin ja leidsin sealt kellegi kasutaja igati õigustatud küsimuse:

„Menüüs on: Liha poola moodi kartulipudru ja hiinakapsasalatiga

minu variandid, kuidas võimalik mõista:

a) liha on poola moodi

b) kartulipuder ja hiinakapsasalat on poola moodi

c) kartulipuder on poola moodi

d) kas keegi veel pakub mõne variandi?“

Võtkem ette ja vaielgem need teemad selgeks. Ehk teisisõnu, lubage endale pisut vaheldust, pisut sülti, pisut hakklihakastet!

Hakkab korraks kergem ja saame homme seda va poliitoksa edasi saagida.