PÄTS ON HOT Urmas Vadi kirjutas romaani president Konstantin Pätsist Kaasani vangla vaimuhaiglas, Olev Remsu vastas romaaniga Pätsist Buraševo hullumajas. Kes võtab ette Pätsi päevad Jämejalas?

KATIE BOUMAN 29aastane teadlane Ameerikast, kes otsustas koolipõlves, et mustast august on, nui neljaks, vaja foto saada. Pühendas elu ja teadmised eesmärgile ja tema kirjutatud algoritmi abil sai sündmuste horisonti seiranud kaameratest kätte pildi august, mida näha ei ole.

NOTRE-DAME’I PÕLENG Hirmus, kui restaureerimise ja renoveerimise tulemuseks on hävimine.

KONNA KEETMINE JA SURNUKS KALLISTAMINE Tundub, et poliitilised võtted liiguvad nõiduskunsti poole. Tiba õõvastav. Samas lõbusam kui „käte väänamine“.

Nädala sõna: Sõnajalaõis

ERRi korraldatud rahvahääletusel valiti kõige eestilikum sõna – „sõnajalaõis“. Teisele ja kolmandale kohale tulid „öö“ ja „kullakallis“.

Vaata ka seapõis, mõisa köis, Siiri ja Viivi, jaaniuss, „Saaremaa valss“, Wardi kast, labajalavalss, tibukesed-kabujalakesed, sõjajalal, koerapöörirohi, „Õnnistuse pärib Eestimaa“, „Laulan Loojale hümni“, surilina, Click and Grow, eostaimed, kilpjalg, kilplane, Lembitu pealuu, umbluu, untaparavänta, Andrei rist, Linnahall, sõnajalalabad.