Takso lennujaama võib maksta kopsaka summa ja juhte usaldades võib alt minna. Tasub meeles pidada, et läbirääkimisi hinna osas pole vaja pidada, nõuda tuleb, et taksojuht käivitaks taksomeetri. Jootraha andmine pole kohustuslik ning vahendajatele, kes teile lennujaamas taksot „pakuvad“, ei anta mingit raha!

Tasub meeles pidada, et läbirääkimisi hinna osas pole vaja pidada, nõuda tuleb, et taksojuht käivitaks taksomeetri.

Enamasti on juhid head ja südamlikud inimesed, kes närvilises liiklusmöllus püüavad oma perele elatist teenida, kuid ikka maksab internetist kontrollida, mis teed pidi juht sõidab. Mu tuttavat viidi vanasse lennujaama 30kilomeetrise ringiga ja nii jäi ta maha lennust Aafrikasse, olgugi et oli startinud tundide pikkuse ajavaruga. Koos uue piletiga läks taksosõit maksma 600 dollarit. Teisele haakis end juba ootesaalis külge taksot pakkuv vennike, kes ütles ka hinna. Kasseerinud raha sisse, juhtis ta suvalise taksojuhi juurde, poetas tollele mingi osa rahast ja saatis teele. Kui sõbrale oma kodukandis tänavanurgale vastu läksin, siis hakkas taksojuht raha juurde nõudma, öeldes, et sõber olevat võlgu veel 40 liiri – kuigi ise polnud taksomeetrit sissegi lülitanud. Saatsime ­needva ja kiruva onkli kuu peale, aga kehv tunne jäi mulle sisse: sõber sai 50 liiriga tünga ja ta peale karjuti kah. Tasub meeles pidada, et ainus kord, kui taksoarvele tuleb otsa lisaraha, on siis, kui taksod ületavad tasulisi teid või sildu.

Kas hiljutisi valimistulemusi aga saab usaldada? Oleneb, kellelt küsida. Türgi president on avaldanud arvamust, et valimistulemused on ebaausad, sest tema partei AKP kaotas Istanbulis ja Ankaras linnapeakohad. Viimased nädalad ongi tegeletud häälte ülelugemisega ning AKP kõne­isik nõudis veel nädalavahetusel, et valimistulemused tühistataks. Võitnud CHP kandidaat Ekrem İmamoğlu aga märkis Twitteris oma töökohaks juba „Istanbuli linnapea“. Vägikaikaveo taustal jahtub majandus, hinnad ja tööpuudus kasvavad ning AKP süüdistab selles ja kodanike „vales“ valikus Türgi rahvusriigi ründajaid igast ilmakaarest, ka maailma finantsturgudelt. Ebakindlatel aegadel on mõnus, et mõned asjad toimivad endiselt, näiteks lennujaamast buss Taksimi ja paljudesse muudesse linnaosadesse. Peab vaid arvestama, et sularahas piletit enam osta ei saa ja vaja on pealelaaditavat Istanbulkarti, mis maksab 6 liiri ning sõiduraha näiteks Taksimi veel täiendavalt 18 liiri. Kuid mõne euro eest jõuab kindlalt ja mugavalt kohale – vaid aega tuleb varuda