TEKSAUJUKAD 2019. aasta suve rannatrend (kui muidugi päevitamis­ilma üldse jagatakse) – teksaskangast ja -pükse imiteeriva mustriga ujumispüksid või bikintskarid.

VEIN PABERIS Justkui pakivein, aga villitud pisemasse – pokaali või kahe suurusesse – paberkotti, mida on hiljem, veidi vindisena, hõlbus loodussõbralikult käidelda.

LOGO VASTU Ida-Eestis tekkis probleem – miks on vähivastase võitluse logol sõnad „Vähi vastu“ paigutatud Narva kohale? Tõesti, tehke logo ümber ja pange tekst kuhu tahate – aga ainult mitte Tallinna kohale!

UMBKEELSED TAKSOROOLIS Taxify (Bolt) ja Uber soovivad, et mupo ei nõuaks Tallinnas taksojuhtidelt eesti keele oskust, lubade väljastamist ilma eesti keele oskuse kontrollita toetab ka majandusministeerium. No ei – keeleseadus peab olema über alles!

Nädala sõna: Ahvla

President T. H. Ilvese sõimunimi Eesti Vabariigi praeguse valitsuse kohta. „Ent praegune valitsus on absurdseim, naeruväärsemaid ning ebakompetentseimaid kooslusi, mida saaks ette kujutada. Ahvla. Pole muud teha kui laginal naerda ja nutta.“ Polnud Eestis kerge ka Ilvesel endal, sest 2006. aastal Euroopa Parlamendi liikmena kurtis ta USA saadikule Aldona Wosile: „Eesti presidendi koht on vaesevõitu ja võimuta,“ nagu selgus 2011. aastal lekkinud USA välisministeeriumi memodest.

Vaata ka Bilderbergi grupp, sõnaus, Helme koopad, Iivi Anna Masso, Krugmani sündroom, Viskiklubi, „Moskva pisaraid ei usu“, Rigas Balsams, härraspunk, südaöine säutsuja, Vennaskond, „Riia, mu arm“, tintla, Viplala, Kahvliahvi kokakool, kahvatuma, kahvanägu, vahva, vahvlid, Waffen SS, vandersellid, kahv, „Ahvide planeet“.