Harju maakohus mõistis meeste mõrvas süüdi vennad Erik ja Sten Kruusimägi, karistades neid 20 ja 15 aastase vangistusega.

Advokaat Andres Simson nimetas Turta tunnistust lubamatuks tõendiks, sest too oli ütluste andmise ajaks olnud viis ööpäeva magamata, ülekuulamine kestis kaheksa tundi ja see toimus öösel.

Simson möönis, et seadustik ei kehtesta kellaaegu, millal tohib ülekuulamist läbi viia. Ta leidis, et „Samas ei tohiks sellist olukorda tolereerida, kus isikult võetakse ütluseid öisel kellaajal, kui selleks puudub reaalne ja menetlussituatsioonist lähtuv vajadus.”

2017. aasta suvel kirjutas Turta politseile kell 22.30 puhtsüdamliku ülestunnistuse Poseidoni veretööst. Kriminaalmenetluse seadustik puhtsüdamliku ülestunnistuse mõistet ei kasuta.

Kui keegi tahab midagi üles tunnistada, siis tähendab see seda, et ta tuleb üle kuulata. Seda Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud mõrvarühma juhi Rait Pikaro juhtimisel koheselt tegidki.

Ühtlasi selgitasid nad Turtale tema õiguseid. Ringkonnakohtu hinnangul oli mehel seega võimalus politseile öelda, et ta soovib magama minna.

Advokaat Simson seadis Turta jutu õigsuse küsimärgi alla ka väitega, et mees oli alkoholi- ja narkojoobes.

„Joobeseisund ei tähenda automaatselt, et isiku ütlused on ebausaldusväärsed,” otsustas Meelika Aava juhitud kohtukoosseis. Kohtuotsus pole jõustunud.