Sel nädalal on Eesti lugude edetabelis lausa 11 uut tulijat. Peamiseks arteriks, kust uut verd on peale pritsinud, on uue laine räpi tähe Sip€lga 14 album „Traplaif“. Kaua-kaua-kaua oodatud album sai lõpuks valmis ja välja ning plaadilt lendas tipp-40sse üheksa uut lugu ning juba möödunud aastal ilmunud pala „Usain Bolt“ sikutati samuti tabelisse tagasi. Üksnes plaadi avalugu „Intro“ jäi esineljakümne joone alla.
Ja Sip€lga värsketest lugudest on kõige kõrgemale tõusnud singlipala „Tipsudieet“. See on seitsmes.
Kuid.

Tegu pole nädala kõrgeima uustulnukaga.

Selleks on sotsiaalmeediastaar Ariadne, kes on pärast esimest katsetust popmuusikas – 2017. aastal „Eesti laulu“ konkursil esitatud pala „Feel Me Now“ – popimängus tagasi looga „All In“ ning uus lugu on põrutanud tabelis teiseks. Ainult Reketi „Ma kuulsin seda läbi viinamarjaväädi“ hoiab teda esimeselt kohalt eemal.


Uue looga on tabelisse astunud pop-rokk-ansambel Miljardid. Neil ilmus nelja looga EP „Imeline“ ja sellelt on, esialgu küll vaikse hooga, tipp-40sse jõudnud pala „Vari“. Pikemaajalisi plaane tegev bänd nagu Miljardid pole tõenäoliselt kogu EP jõudu veel tabelites näidanud.

Albumite listis on Sip€lga 14 „Traplaif“ oodatult kõrgeim uus tulija. Plaat on sirutanud ennast teiseks, eespool temast Billie Eilishi album „WHEN WE ALL FALL ASLEEP...“, mis juhib kauamängivate tabelit seitsmendat nädalat järjest.

Eelmise aasta sügisel vaid SoundCloudis ilmunud Pluuto album „Muhumaa ülestõus“ on tehtud nüüd kuuldavaks ka teistel digitaalsetel platvormidel ning plaadike näitab end albumitabeli 26. kohal.

Mis annab ka sellise tulemuse, et kaheksast Eesti artisti plaadist, mis välismaiste albumite konkureerides esimese 40 hulgas seisavad, on kuus plaati hiphopiteosed – lisaks Sip€lgale ja Pluutole Reket, Beebilõust ja Bad Art. Ja need ülejäänud kaks – need on Karl-Erik Taukari ikka juba väga iidvanad plaadid.

Kauamängivate tipp-40 värsketeks nägudeks on veel USA popräppar Logic albumiga „Confessions of a Dangerous Mind“ (4. kohal), Saksa masinaroki vändagängsterid Rammstein albumiga „RAMMSTEIN“ (22. kohal), õrna leboindi trubaduur Mac DeMarco plaadiga „Here Comes the Cowboy“ (33. kohal) ja Austraalia laulja-laulukirjutaja-inimene Dean Lewis debüüdiga „A Place We Knew“ (37. kohal).

Singlite edetabelis ründavad seitsmendat nädalat kategooria liidrikohta hoidvat Billie Eilishi „bad guyd“ suurkujud Ed Sheeran ja Justin Bieber. Noormehed on jõud ühendanud looks „I Don’t Care“, aga jäävad nädala kõrgeima tulijana esialgu teiseks.

Ariadne „All In“ on rahvusvahelises konkurentsis kenasti esikümnesse tormanud – kümnendale kohale.

Paigutusel 22 on uue tulijana šotlane Lewis Capaldi, Suurbritannia singlitabeli number-üks-looga „Someone You Loved“.Capaldi debüütalbum ilmus viimasel reedel – tõenäoliselt näeme seda järgmise nädala albumite reastuses.

Kaks astet allpool, 24. kohal, on uus paluke („Though Love“) Avicii peagi ilmuvalt postuumselt albumilt.

Ja ka Sip€lga 14 „Tipsudieet“ näitab end internatsionaalses singlite arvestuses – uue tulijana 32. kohal.