Kõrgeim uus tulija tabelis on SoundCloudi räpi popimat ja pehmemat poolt esindav Villemdrillem, kes on värske looga „MT“ tõmmanud end kolmandale kohale. See on nüüd Villemdrillemi seni kõige edukam lugu – tema eelmise tabelihiti „Fanta“ laeks jäi positsioon 27. Nüüd on noormees siis esikümne-klubi liige.
Ja seda just-just pead tõstva produtsentide tandemi okeiokei abiga. Nemad on „MT“ biidi teinud.

Okeiokei on ka ise end tabelisse sirutanud. Duo üldse esimene lugu „helistab“, juba kuu aja jagu SoundCloudis ilma teinud laul, mis on nüüd kuulatav ka platvormidel, mille kuulamisi loetleb Eesti Tipp-40 tabel, on uustulnukana 11. kohal.

Looga „helistab“ SoundCloudi räpile veel ühe popi vindi peale keeranud okeiokei koosneb kahest noorhärrast, need on Gevin Niglas ja Karl Killing. Eesti muusikas on nad korra vilksatanud poistebändis Beyond Beyond, mille tegevust dirigeeris Stig Rästa.

Nüüd on kutid ise muusika produtseerinud ja kirjutanud (kirjutamisel lõi kaasa ka Mait Mikussaar), väljaandjaks Rästa osalusega kompanii Star Management.

15. kohale on uue tulijana tõusnud tandem Clicherik & Mäx. Veel ühed SoundCloud-räpis hambaid teritanud ässad, kelle tabelihiti „2D Tüdrukud“ on välja andnud Eesti popi ja räpi vanameistrile Critikalile kuuluv leibel Mindnote Records. Critikal on ka üks loo muusika autoritest, üheskoos okeiokei venna Gevin Niglasega. Kusjuures teine okeiokei vend Karl Killing laulab „2D Tüdrukutes“ refrääni.

Clicherikule on „2D Tüdrukud“ teine Eesti tipp-40 hitt. Ta teeb kaasa marp$i palas „Tibulinnu“, mis asetseb sel nädalal seitsmendal kohal. Mäxile on see aga esimest korda digitaalse muusika tarbimise edetabelit külastada.

38. kohal on nädala viimane Eesti lugude tabeli uus tulija. Veel üks lugu Villemdrillemilt – pala „Maeivastaks“. Juba üle kahe kuu vana lugu, aga nüüd ka mujal kui SoundCloudis avaldatuna tabelisse jõudnud.
Selle loo produtsent on 2xK, kes on jällegi – Karl Killing! Mis tähendab, et Karl Killing on sel nädalal tšaartinud kokku nelja looga. Tema kaaslane okeiokeist Gevin Niglas kolmega. Väga okei nädal okeiokeidel.

Singlite üldtabelis ja albumite edetabelis on 17aastane popsensatsioon Billie Eilish temale kuulunud esimesed potikohad tagasi võtnud. Singlite tabelis kõrvaldas ta liidripositsioonilt Eurovisioni sädeme Duncan Laurence’i ja loo „Arcade“, albumitabelis lükkas ta enda eest eemale Saksa industriaalipeerud Rammsteini ja Los Angelese räppari Tyler, The Creatori.

Singlite tabelis on sel nädalal seitse uut tulijat ning neli tabelisse tagasi tulnut. Kõige kõrgemal – üheksas – Ed Sheerani uus koostööprojekt lugu „Cross Me“, kus popfolkariga koos teevad häält räpitähed Chance the Rapper ja PnB Rock.

Albumitabelis aga on päris uusi plaate nädala lõikes vaid üks. Räppar YG uus album „4REAL 4REAL“, mille leiame 27. kohalt.

Endiselt on esikümnes kolm kodumaist albumit – Sip€lga 14 „Traplaif“ (7), Vaiko Eplik „Sireleis“ (8) ja Reket „Rahu“ (9)

*Eesti tipp-40 edetabelid pannakse kokku nädala jooksul toimunud kuulamistest platvormidel Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play ning ostudest iTunesis.