Iinkade poolt hüljatud Machu Picchu mägilinn Peruus on valitud üheks moodsaks maailmaimeks, kuid turistide jaoks on sinna saamine nõudnud tundidepikkust rongireisi peaaegu saja kilomeetri kaugusel olevast Cuzcost. Pühasse orgu rajatav rahvusvaheline Chinchero International, mis peaks teenindama aastas ligi miljonit reisijat, kujutab muinsuskaitsjate hinnangul endast majesteetlikele varemetele tõelist ohtu. Ka asub lennuväli peaaegu nelja kilomeetri kõrgusel, kus tuule tiibade alla saamine raskendatud.

Spordimänge pidav Valge­vene laseb viisata üle piiri


Kui siiani saab Valgevenet viisavabalt külastada vaid lennukiga saabudes, siis 10. juunist kuni 10. juulini on Eesti ja veel 73 riigi kodanikel võimalik Valgevenesse minna viisata ka üle maismaa. Eelduseks on pileti omamine Minskis toimuvatele 2nd European Gamesi spordimängudele, kindlustus ning vähemasti 25 eurot raha iga päeva kohta.

Thai Smile saab Star Alliance’is „ühendaja­partneriks“


Thai Airwaysi tütarfirma Smile teenuste kasutajad on siiani jäänud ilma mitmetest hüvedest, mida Star Alliance’i liikmeks olevad firmad oma partnerfirmade parimatele klientidele pakuvad, alustades äriklassi sissepääsust ja lõpetades boonusmiilide kasutamise võimalusega. 2020. aastal peaks Thai Smile saama Star Alliance’is connecting partner’i staatuse, mis tähendab alliansihüvesid neile reisijaile, kes istuvad Smile’i lendudele ümber täispartneri pardalt või vastupidi. Seni on Star Alliance’il üks connecting partner, 2017. aastal liitunud Juneyao Airlines.