Kui Johnson kasutab võimalust, et toetada LGBT kogukonda, siis ta mõtleb selle all eelkõige valgeid majanduslikult paremal järjel olevaid geimehi.

Nüüd, kus üle 10 000 inimese on surnud toimetulekutoetuse taotlustele vastust oodates, konservatiivide valitsuse loodud vaenulik õhkkond on teinud võimalikult ebamugavaks muudest riikidest pärit inimeste elu ja varjupaiga taotlemise süsteem muudetud kafkalikuks õnnemänguks. Mitte keegi ei küsinud enam, et millest see töö räägib. Väga sujuvalt hakati arutama päevapoliitilisi sündmusi ja seda kuidas väike protsent elanikkonnast otsustab, kuidas võimul olijad ja rikkad teevad, mida iganes soovivad: valetavad, varastavad, müüvad maha rahvale kuuluva tervishoiusüsteemi jne.

Kolmapäeval astus peaministri ametisse vähem kui 1% elanikkonna poolt valitud parempopulistlik Boris Johnson. Johson, keda ei valitud peaministriks üldse üldise hääletuse teel: valis vaid käputäis Konservatiivse partei liikmeid, kes on majanduslikult paremal järjel kui enamus riigi kodanikest, reeglina valge rassi esindajad, mehed ja suuremas osas üle 50-aastased. Tema esimene päev peaministrina ei möödunud vastupanuta. Hommikul projitseeris Brexiti vastane grupp Led By Donkeys Buckhinghami palee seinale pildi Johnsonist hoidmas käes suitsuheeringat ja sõnumi “Teie Kõrgeausus, Teie uus peaminister on valetaja”. Seejärel blokeerisid Greenpeace aktivistid Buckinghami palee läheduses The Mall´i (tee City of Westminsteris), et takistada Johnsoni sõitu kuninganna vastuvõtule. Poole kuue ajal algas protestipidu ‘FCK Boris’ Russel Square’il, mis organiseeriti erinevate LGBTQIA+ grupeeringute koostööna. Tavaliselt teen protestidele minnes mingi plakati, aga seekord ma ei suutnud anda Johnsonile enda energiat ja ta nime kirjutada. Otsisin seega välja immigrandi sõna kandva rinnalindi, lisasin sellele hulga poliitilisi sõnumeid kandvaid märke ja ühinesin koos Lesbians and Gays Support Migrants grupiga. Väljas oli 33 kraadi, lapsed hullasid purskkaevudes, politsei ääristas väljaku seda poolt, kus peeti kõnesid ja kõlarid üürgasid tavaliselt geiklubides mängitavaid lugusid valmistades enam kui 7000 inmest Londoni tänavate vallutamiseks. Tantsimine vaheldus protestihüüetega “f*ck Boris! F*ck Government!” ja turistid vaatasid huviga seda kummalist meeleavaldust, sellal kui taksojuhid jäid seismapandud liiklusest rahulikuks, aga mersude juhid viibutasid rusikaid.


Põhjuseid, miks LGBTQIA+ kogukond Johnsoni vastu protestib on palju. Kui Johnson kasutab võimalust, et toetada LGBT kogukonda, siis ta mõtleb selle all eelkõige valgeid majanduslikult paremal järjel olevaid geimehi, aga kõik teised, kes sellesse kogukonda kuuluvad on tema jaoks ebasoovitavad. Ta on korduvalt esinenud rassistlike ja seksistlike arvamusavaldustega, on teinud kõik selleks, et vihkamine leviks ja et ainult ‘õigetel’ brittidel oleks sõnavabadus. Statistika homofoobse vägivalla kasvu osas on hirmuäratav. Kveerkogukond Suurbritannias on ülimalt rahvusvaheline, aga Johnsoni Brexiti ning riigipiiri täieliku kontrollimise poliitika ähvardab liikumis- ja sõnavabadust. Need on lühidalt põhjused, miks meie kogukond teda peaministriks ei soovi.

“F*ck Boris!” -- ja see on alles algus.