Nädala Reinsalu

Valit

Ma loodan, et koostöös proua Kingoga me aitame Eestit selles valdkonnas, ka toidukultuuri valdkonnas, maailmakaardile.

Riigikogus 12. juunil

Rallisõitja viis oma võistlusauto laupäeva õhtul Toyota meeskonna telki hooldusesse, kuna hoiatustulede plokis oli süttinud piduriklotside tuli. Tänak pidas toimuvat kummaliseks, sest vannub, et pole viimasel ajal üldse pidurdanud.

Toyota meeskonna pealiku Tommi Mäkineni sõnul oli Tänakul auto üleandmisel kiire, seega ta remondi kohta lisaküsimusi ei esitanud. Autole tehti tavapärane sõiduki hooldus. Kokku esitati talle arve summas 944,70 eurot. Lisaks avastati autol veel puudujääke, mille kõrvaldamiseks tehti Tänakule pakkumine summas 4000,71 eurot.

Kui Tänak sõiduki hooldusest kätte sai, pöördus ta sotsiaalmeediasse. Ta soovitas oma 217 000 fännil mitte mingil juhul selle firma teenuseid kasutada. „Toyota töö tagasikeeramine maksab mulle veel paar sotti. Reaalselt kas kõik palun said aru, et sinna ei tohi minna? Pole kunagi tundnud ennast rumalamana ja ärakasutatumana.“

Tänakut ajas vihaseks, et talle anti tagasi põleva mootoritulega auto, enne hooldust see ei põlenud. Toyota telgis olnud remondimehed kinnitasid, et süttinud mootorituli pole nende süü.

Instagramis soovitasid fännid Tänakule viia oma sõiduk Hyundai telki. „Viisin sinna ja sealt öeldi mulle, et piduriklotside eest on tonn ikka väga palju. 4000 asemel öeldi mulle, et auto saab ainult paari sotiga korda. Ma loodan, et see kammajaa lõppeb – olen sellest emotsionaalselt täiesti läbi,“ sõnas Tänak nukralt.

Olukord pole siiski täpselt selline, nagu Tänak sotsiaalmeedias kirjeldas. Nimelt tuvastati Toyota telgis, et mootori hoiatustuli süttis, kuna autot oli omavoliliselt manipuleeritud ja sõiduki mootori heitgaaside järelpuhastussüsteemi tahmafilter mehaaniliselt eemaldatud.

„Ma tean, et mu autol pole tahmafiltrit. Ma pole seda ka varjanud,“ tunnistas Tänak, kes enda sõnul lootis sel viisil tiimile veidi raha säästa ja masinat kiiremaks muuta.

Tänak lubas, et teeb auto korda ja paneb selle kohe müüki, sest tunneb, et ta ei saa selles autos enam õnnelik olla. „Seega ma teen varsti pildid ja kui kellelgi on huvi osta ainult Toyota tiimi poolt hooldatud autot, siis olge lahked,“ rõhutas rallisõitja lõpetuseks.