Nädala Reinsalu

No andke andeks, inimesed, kes elavad siin, no laske neid, andke inimestele ka veidi hapnikku, jätke inimesed rahule.

Valitsuse pressikonverentsil 1. augustil

1. Malluka blogi lugemine. Mallukas on vastutav kümnete liiklusõnnetuste eest. Ellujäänute sõnul algas õnnetus reeglina kaassõitja sõnadest: „Kuule, sa ei usu, mida see Mallukas jälle tegi!“ Autojuht tahab seepeale seda uskumatut lugu oma silmadega kaeda ja põrutab kaassõitja telefoni vahtides võsa vahele.

2. Auto lõputu seadistamine. Probleemiks on see rohkem uuemate autode ja IT-meeste puhul. IT-mehe hing ei suuda vastu seista kiusatusele puutetundlikku ekraani lõputult näppida, et üles leida mõni põnev uus funktsioon või vana ja tüütuks jäänu lihtsalt välja vahetada. Seejärel selgub kahjuks, et automaatne rajalpüsimise abimees ei suuda siiski ilma juhi abita autot teel hoida.

3. Instagramist poolpaljaste naiste piltide vaatamine, mille tagajärjel auto vastu posti kulgeb. Seda juhtub tihemini külmadel kuudel, kui poolpaljad naisterahvad teeservadest kaovad.

4. Facebooki kommuunide „Isamaalisus ei ole rassism“ ja „EKRE sõprade klubi“ lugemine, kuni autojuht jõuab emotsionaalselt ülesköetud olekusse ja kaotab kontrolli sõiduki üle.

5. Autojuht jääb mõttesse, kas klikkida uudise peal, mis lubab paljastada kuulsuse uue lapse nime, ja sõidab sujuvalt teelt välja.

6. Suureks liiklusohuks on Facebooki turukeskkonnad, kus müüakse kõike kasutatud hilpudest kuulipilduja varuosadeni. Facebooki salakavalat kõlli kuuldes ei suuda paljud ennast kontrollida ja kiirustavad uut müügipakkumist vaatama ja tekitavadki õnnetuse.

7. Eriti suureks ohuks on erinevad interneti beebifoorumid. „Mida? Sa andsid oma kuuekuusele kanakoiva närimiseks! Kas sa oled vähe keppi saanud, et sa nii loll oled?“ ja muud sellised viisakused on kaasa toonud hulga vaidlusi, mis on autot juhtivatele emmedele olnud olulisemad kui auto teel hoidmine.

8. Siis on see subkultuur, peamiselt mehed, kes peavad kogu aeg kinnisvarakuulutusi lugema. Ka autot juhtides. Millegipärast ei suuda nad mõista, et pensionipõlve maakodu otsimisega on veel kõvasti aega, kui oled 38 ja juhid autot.

9. Mõni usub kõike, mida Instagramis näidatakse, mistõttu iga pilk telefonile toob kaasa valukarjatuse ja hetkelise kontrolli kaotuse auto üle.

10. Eraldi grupiks on poliitikahuvilised, kes peavad kommenteerima iga poliitikauudist. „Põhiseadus lubab mul 24/7 valitsust sõimata,“ ütlevad nad politseinikele, kes neid nutiseadmete kasutamise pärast trahvivad.