Kodumaiste lugude paremusjärjestuse kaks uut tulijat esindavad uue laine räppi. Just uhkete videotega välja tulnud Pluuto “Veenus” (18.) ja Clicherik & Mäxi “Käed üles” (24.).

Nädala 40 kuulatuima loo hulgast võib üles lugeda kuus räpita pala. Kõrgeimal neist EDM-popparid WATEVA, looga “Until We Die” (5.).

“Aluspükse” on endiselt ka niivõrd kõva lugu, et viib võidu koju ka rahvusvahelises konkurentsis – see 5MIINUSe ja nublu ühine lugu juhib ka singlite üldtabelit.

Järgmine nädal võib pükste-loo positsiooni mõlemas tabelis ohustada nublu just ilmunud “Für Oksana”.

Kolmandal kohal singlitabelis on sealne nädala kõrgeim uustulnuk - Ariana Grande, koos duoga Social House, ning looga “boyfriend”. Lugu on pärit Grandet kontserttuuril soojendanud bändi just ilmunud EPlt “Everything Changed...”. Ja kõmuveerud kõnelevad, et Social House’i liige Mikey Foster on Ariana uus boyfriend.

Pingerea 23. kohale on teise uue tulijana tõusnud Lauvi ja Anne-Marie ühine lugu “fuck, i’m lonely”, mis on lugu 23. augustil Netflixi jõudva teinidraama “13 Reasons Why” kolmanda hooaja “singlilugu”.

Singlite tabelis on ka üks oluline tõusja – 16-aastane njuujorklane Lil Tecca on oma läbilöögilooga “Ransom” põrutanud esikümnesse, 14. kohtalt kuuendaks.

Albumitabelis seisab esikolmik nädalataguse tabeliga võrreldes täpselt samadel positsioonidel – Ed Sheerani duettide album “No. 6 Collaborations Project” esimene, Billie Eilishi tänavune album teine ja kantriträppar Lil Nas Xi miniteos “7 EP” kolmas.

Uusi tulijaid on tipp-40 albumi seas vaid üks. See on Drake’i “Care Package” nimeline kogumik, mis koondab aastate jooksul siia-sinna välja tilgutatud lugusid, mis seni viisakatel striimimisplatvormidel ilmunud pole. “Care Package” on tõusnud 39. kohale.

Eesti plaatidest seisab siinses arvestuses endiselt kõige kõrgemal räppar Maxtracti “Stamina”, olles küll langenud 6. kohalt kümnendaks.

“Stamina” selja taga voogedastusplatvormidel aeglaselt, aga sihikindlalt kuulajad leidnud Pluuto “Muhumaa ülestõus”. SoundCloudis andis Pluuto plaadi välja küll juba möödunud aastal, kevadest on ta ka mujal kuuldaval ning näikse, et kuulajad on asja lõpuks üles leidnud.

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodel