Saksa lennufirma Lufthansa on ajanud vihaseks Germanwingsi lennu 4U 9525 hukkunute omaksed, väites neile saadetud kirjas, et piloodi poolt vastu mäekülge lennutatud lennukis surnud ei jõudnud surma karta ja seetõttu piisab valurahaks vaid 25 000 eurost. Omaksed nõuavad ajakirjanduse andmeil kaks korda niipalju ja kinnitavad, et kuna pardasalvestitelt on kuulda, kuidas hullunud lenduri poolt teisele poole ust jäetud meeskonnaliikmed kümme minutit uksele koputavad, pidi ka reisijail olema selge, et midagi on väga halvasti. Tänaseks Eurowingsi kaubamärgi kasutamisele üle läinud Germanwings on odavlennufirma, mis kuulub Lufthansa kontserni. Lufthansa teenis 2018. aastal kasumit 2,2 miljardit eurot. Vaimselt haige Andreas Lubitz lendas German­wingsi Airbus 320ga vastu mäge 24. märtsil 2015, hukkus 150 inimest.

Lihasööjabakter Saksamaa rannikul


Läänemere vetes tõstab jälle pead elu­ohtlik lihasööjabakter. Saksa meedia andmetel on siiani registreeritud üks surmajuhtum ja neli muretult ujumas käinud inimest on raskes seisus haig­lasse viidud. Mecklenburg-Vorpommer­ni liidumaa tervishoiuametnikud on tunnistanud, et Vibrio vulnificus paljuneb edukalt väikese soolsusega enam kui 20kraadises vees. Nakatumisi ja surmajuhtumeid on Saksamaa selles osas olnud ka varem. Eriti suur risk on lastel, eakatel ja nahahaigusi põdevatel suplejatel. Ujumiskeeldu siiski veel kehtestatud ei ole, vahendab ajaleht Bild.

American laieneb 2020. aastal Ida-Euroopas, Lufthansa seevastu just Ameerikas

American Airlines tihendab tuleval aastal lennuliiklust Ida-Euroopa suunas: Kraków, Praha ja Budapest on kuumad sihtkohad. Huvi lisalendude vastu on eriti suur Chicagos, kus elavad suured Ida­Euroopa kogukonnad. American pakub seega tugevat konkurentsi Poola LOTile, kes oli siiani turuliider. Lisaks Euroopa idaosa avardamisele avab American juunis 2020 ka oma esimese otseliini Aafrika mandrile: sihtpunkt on Casa­blanca Marokos.

Lufthansa käivitab koos Eurowingsiga aga tulevast aprillist otseliini Frankfurdist Phoenixisse ja juunist järgnevad lennud Alaska tuntumaisse linna ­Anchorage’i.

Legendaarne Singapuri hotell on taas avatud

2017. aastal kapitaalremondiks suletud ikooni staatusega Singapore Raffles on külalistele taas valla. Hotellile panid 1887. aastal aluse kaks armeenlasest venda ja tollal koosnes võõrastemaja kümnest toakesest, millest kasvas hiljem välja Singapurile sümboolne, valitsuse kaitse all olev monument, kus peatusid omal ajal nii Rudyard Kipling, Somerset Maugham kui Joseph Conrad. Renovatsiooni käigus on hotellil praegu pakkuda 115 eri mugavusastmega sviiti (varem oli neid 103), kolme Michelini tärniga restoran Le Dame de Pic (peakokk Anne-Sophie Pic) ja ka kuulus Long Bar, kus saab ilmakuulsat Singapore Slingi kokteili mekkida, on tagasi oma vanas asukohas.

Reisidiilid

AIR FRANCE – KLM: edasi-tagasi lennud Kopenhaagenist Taipeisse alates 289 € oktoobrist maini ja Helsingist Maldiividele alates 364 € oktoobrist veebruarini. ticket.no

AIR CANADA: edasi-tagasi lennud Barcelonast New Yorki alates 143 € septembrist detsembrini. vayama.ie

POBEDA: edasi-tagasi lennud Riiast Moskvasse alates 56 € novembris ja detsembris. pobeda.aero