Kaks nädalat tagasi taevastele radadele siirdunud ­Aivar Rehe kohta väidavad paar usaldusväärset allikat, et pärast Danske Banki juhi kohalt lahkumist kaotas ta suure osa oma säästudest kehva äriõnne tõttu. Väidetavalt kaotas ta raha Aafrikas, mis on rahvaarvu ja kiire majanduskasvu tõttu üks riskiinvestorite ­meelispiirkondi.

Vahetult enne surma uuris Rehe Eesti rikaste käest, kas keegi oleks valmis mahutama suuremat summat uude fondi, mida ta aidanuks käivitada. Jutt käis kümnete miljonite eurode suurusest ärist.

Helme: Jätke Kingo vahele!


Kui kellelgi peaks asja olema IT- ja väliskaubandusministri Kert Kingo jutule, siis soovitavat rahandusminister Martin Helme selle asemel otse tema poole pöörduda.

Simson elab hotellis


Eesti uus eurovolinik Kadri Simson elab Brüsselis hotellis. Oma elamist pole ta veel soetanud. Tema eelkäija Andrus Ansip elas rohkem kui 200 ruutmeetri suuruses esinduslikus korteris, mida oli varem üürinud Eesti üle-eelmine eurovolinik Siim Kallas. Ansip vahetas kevadel oma elamispinna väiksema vastu, sest tavalise parlamendisaadikuna ei vaja ta enam nii suurt pinda. Simsonil polnud mõtet kevadel kohe Ansipi endist korterit üle võtta, sest ta polnud veel volinikuks kinnitatud.

Jaapanis on kõik hästi


Jaapanis leidis üks mees kaubanduskeskusest tammetõru. Esialgu plaanis ta tõru prügikasti visata, aga siis hakkas mõtlema, et äkki on keegi selle kaotanud. Ta otsustas viia tõru poe infoletti kaotatud ja leitud asjade sekka. Ja mida ta sinna jõudes nägi? Üks väike tüdruk ja tema ema uurisid infoleti töötajalt, ega keegi poest üht tammetõru pole leidnud!

Prantslased protestisid viljakusravi vastu

Kümned tuhanded inimesed osalesid Pariisis demonstratsioonil uue seaduse vastu, mis lubab lesbilistel paaridel ja üksikutel naistel saada lapsi viljakusravi ja spermadoonorite abiga.

Hiina eriline huvi Eesti vastu


Hiina Tallinna saatkonnas töötab vaid mõni inimene vähem kui Helsingi saatkonnas – mis sest, et Eesti on kordades väiksem riik kui Soome. Eesti saatkonna omapära rõhutab ka asjaolu, et Lätis ja Leedus asuvate Hiina saatkondade koosseis on siinse omast palju väiksem. Ja vaevalt et kõik saatkonnatöötajad siin kaubandussuhete või meediaga tegelevad. Eesti kaitsepolitsei hinnangul võib Hiina huvi Eesti vastu olla märksa „mitmekesisem“.

Puhtam kui prillikivi: Eesti on Ida-Euroopa kõige korruptsioonivabam maa


Maailmapank avaldas hiljuti oma värsked andmed maailma riikide valitsemiskvaliteedi kohta (projekt The Worldwide Governance Indicators). Selle järgi on Eesti kogu Ida-Euroopa kõige korruptsioonivabam riik, kuuludes ka maailma tippu koos Põhjamaade ja Lääne-Euroopa maadega. Palju õnne meile kõigile!

Jaga
Kommentaarid