KILLUKE RAINE KARPI Muinsuskaitseamet soovitab kuulutada kultuurimälestiseks Pärnumaal asuva Andropoffi villa nime all tuntud puhkekompleksi (arhitektid Raine Karp, Meeli Truu, Taevo Gans). Hea plaan, pärandisse, ka nõukogude ajal loodusse, tuleb lugupidavalt suhtuda!

LOOMINGU RAAMATUKOGU KULDSARI 2020. aastal alustab „LR kuldsari“, mis toob lugejate ette valiku Loomingu Raamatukogus läbi aegade avaldatud teostest uues kuues. Klassika ei aegu ja kes loeb, see jõuab!

JÄLLE UUS TEATRIMAJA? Alguses plaaniti Tallinna linnahalli konverentsikeskust, nüüd juba lisaks ka ooperiteatrit ja kontserdisaali. Aga mis siis ajaloolisest Estonia majast saab?

PRAEKANADE RÜNNAK Ülemiste keskuses avatakse Kentucky Fried Chickeni ehk KFC kanasöökla. Tallink avab aga talvel Tallinnas esimesed Burger Kingi söögikohad. Ameerikalik kiirtoit trügib kamale ja kaerakilele jõuga peale.

Nädala sõna: IT-vaatlik

Käima on läinud küberturvalisuse teadlikkuse tõstmise kampaania, kus õpetatakse kodanikke, kuidas olla „IT-vaatlik“ – tunda ära petukõnesid, valida tugev parool, muuta turvasätteid jne.

Vaata ka ettevaatlik, ettehooldus, õnnetus ei hüüa tulles, küberkaitsekeskus, e-riik, nutiseade, totufon, „Totu Kuul“, Kert Kingo, võltskonto, varikonto, Nigeeria kirjad, trollid, ID-kaart, Belgia Kongo, Tšombe, Harri Kingo, itimees, Black Rokit, netiporno, veebikonstaabel, HDMI, juhtmevaba laadimine, akupank.