Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti juhitud kärpeteerull sõitis üle Tallinna TV ja teiste seas kadus eetrist ka Riigikogu liikme dr Viktor Vassiljevi saade „Tervisevõti“. See ei tähenda aga, et doktor Vassiljev rahata jääks – ta küsib üritustel talle omase hoogsa tervisenõu andmise eest tasu 600 eurot tunnis. Sel nädalal esitleb Vassiljev ka oma uut raamatut „TV Tervisevõti“.

Meil vedas

30aastane Ekspress juhib tähelepanu: äsja mõistis Hispaania kohus hulga Kataloonia iseseisvuslasi, sh Kataloonia asepresidendi, 9–13 aastaks vangi. Hea lugeja, mõelge, millisel noateral me teiega kõndisime aastal 1989! Nõukogude KGB möllas, piirid olid kinni. Prokuratuuril oleks piisanud paarikümne ERSP ja Rahvarinde tegelase vangistamisest, paari lehetoimetuse segipeksmisest, mõnest Vene sõjaväe vägivallapurskest tänavail... ja „vabariigi taastamine“ oleks lükkunud sama kaugele kui Kurdi riigi sünd.

Koalitsiooni hind klaarub?

Riigikogu valimiste aegu sahistati, et Postimehe ja Apotheka suuromanik Margus Linnamäe maksab kinni praeguse valitsusliidu moodustamise. Linnamäe annetaski enne valimisi Isamaale 50 000 eurot, sama palju lisas tema vend Aivar. Nüüd sai 100 000 eurot ka Keskerakond – seda aga mitte Margus Linnamäelt, kellel Isamaa liikmena ei sobikski konkureerivat parteid toetada, vaid tema äripartnerilt, Postimehe väikeaktsionärilt Ivar Vendelinilt. Millal EKRE sellelt seltskonnalt raha saab?

Notarite juhi hoiatus

Notarite koja esimees Merle Saar-Johanson manitses riigikogu õiguskomisjoni, et nad äriseadustikku kihva ei keeraks. Ta selgitas rahvasaadikutele, et praegu müüakse 98 protsenti osalustest notariaalselt ning vaid 2 protsenti väärtpaberite keskregistri kaudu. Kohustus osanike nimekirja pidada on osaühingu juhatusel ja seda soovitakse laiendada iduettevõtetele. Saar-Johansoni kogemuse kohaselt ei ole paljude ettevõtete juhatused võimelised ise osanike nimekirja pidama. Kui anda ka iduettevõtetele õigus seda nimekirja kontrollimata pidada, saabub varsti Eesti ärimaastikule kaos.

Euroopasse prokuröriks

EUROOPASSE: kriminaalpoliitika asekantsler Kristel Siitam-Nyiri.

Eesti kandidaadiks Euroopa prokuröri kohale saab tõenäoliselt justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika asekantsler Kristel Siitam-Nyiri. Omal ajal prokurörina töötades saatis ta vangi reformierakondlasest varga Anna-Maria Galojani.

Riik tahab sadamalt rohkem dividende

Tallinna Sadam maksab järgmisel aastal rohkem dividende, selgub riigieelarve eelnõu seletuskirjast (seal mainitakse sadama dividendide suurenemist). Sadam peab poliitikutele kuuletuma, sest riigile kuulub 67 protsenti aktsiapakist.

Uus ja ilus nimi

2000ndate algul Res Publica aseesimehena poliitikas osalenud astelpajukasvataja Lauri Aaspõllu (55) on vahetanud nime. Nüüd on ta Lauri Andressel.