KÕRVAKLAPID


Kui silmad on televiisori vaatamisest väsinud, on kõige mõnusam vaadata sügist. Kõrvaklapid saab lükata vastu kõrvu ning jalutades, bussiga sõites või elektritõuksiga mööda linna vurades kuulata häid vestlusi. Ka raadiosaated saab tõmmata taskusse, nii kuulan oma lemmikuid Vikerraadio saateid „Teatrivaht“ ja „Müstiline Venemaa“, Raadio 2 „Rahva oma kaitse“ ja „Popkulturistid“. Keda lummas hiljutine HBO sari „Tšernobõl“, neil soovitan kuulata mitmeosalist taskuhäälingut „The Chernobyl Podcast“, kus sarja looja seletab igas osas lahti seda, mis on tõde ja mis dramatiseeritud ning kuidas ta jõudis just sellise looni, nagu ekraanil näha.

EKRAAN


Üks parimaid sarju nii loomeinimestele kui teistele Netflixis on hetkel „Abstract: The Art of Design“. Just valmis selle teine hooaeg, ning sissevaade kunstnike, arhitektide, disainerite ja teiste loojate mõttemaailma on väga inspireeriv. Teisalt soovitan juutuuber Hans Markus Antsoni loodusfotograafia rännakuid. Lisaks maalilisele ilule on need ka väga hästi monteeritud ning vormistatud.

RAAMAT


Yuval Noah Harari „Sapiens. Inimkonna lühiajalugu“ on raamat, mis peaks olema kohustuslik kõigile. Eriti neile, kes suruvad peale oma kitsaid vaateid kehtivatest traditsioonidest. See teos annab suurema pildi kogu inimkonna ajaloost, meie kujunemisest ning sellest, millise kiirusega tegelikult on traditsioonid muutunud ja kuidas võiks lasta olemise võlul voolata.

KINO


Kohe linastub Kinoteatri dokumentaalfilm „Aasta täis draamat“, kus hulljulge eksperimendi käigus vaadati ära kõik aasta jooksul esietendunud lavastused. Eesti on teatrimaa ning soovitan seada sammud kinno, et kogeda omal nahal, mis juhtub siis, kui terve aasta on teatrit täis.