Süüdistus esitati ka juriidilistele isikutele AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Ükski kohtulasustest end pärast süüdistuste ettelugemist süüdi ei tunnistanud.

Kohe arutelu alguses taotles Enar Vettuse kaitsja kohtuistungi edasilükkamist, kuna tema hinnagul on mõned süüdistused Vettuse suhtes aegunud, kuid riigikohtult ta selle kohta otsust saanud ei ole. Prokurör leidis, et istungi edasilükkamine on põhjendamatu.

Kohus rahuldas Ester Tuiksoo kaitsja taotluse vabastada Tuiksoo novembris toimuvatel protsessidel osalemisest, sest nendes arutlusele tulevad asjad pole Tuiksooga seotud.

Süüdistatavad paistisid olevat positiivses meeleolus. Kõie heatujulisem oli Tullio Liblik, kes kohtupingis istudes vahetas pilke ja suhtles viipekeeles esireas istunud mustapäise näitsikuga.

Kohtuniku sõnul tuleb protsessidel üle kuulata umbes 150 tunnistajat. Süüdistus käsitleb kolmeteistkümmet looduskaitselise piiranguga kinnisasja vahetamise tehingut altkäemaksu eest, mille raames vahetati kinnistuid 250 miljoni krooni väärtuses.

Villu Reiljanit süüdistatakse altkäemaksu võtmises, mis on toime pandud vähemalt teist korda ning Ester Tuiksood altkäemaksu võtmises. Kalev Kangurit süüdistatakse suures ulatuses korduvas altkäemaksu võtmises. Tullio Liblikut ja Toomas Annust süüdistatakse korduvas altkäemaksu andmises, Einar Vettust altkäemaksu andmises ning Tarmo Pedjasaart altkäemaksu andmises ja altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises. AS-i Järvevana ja AS-i E.L.L. Kinnisvara süüdistatakse altkäemaksu andmises.