Edward VIII, hilisem Windsori hertsog jäi ajalukku sellega, et jõudis troonil olla väga lühikest aega, sest Inglise poliitiline eliit ja eriti kirik  ei nõustunud kuninga abieluga. Kuninga armastatu, ameeriklanna Wallis Simpson  oli nimelt  kaks korda lahutatud. Ja kõik see toimus aastal 1937!

Erinevad juriidilised variandid – näiteks morganaatiline abielu, mis tähendab, et missis Simpson  poleks saanud kuninga abikaasana kuninganna seisust, ei rahuldanud briti konservatiivseid riigimehi. Üldsuse suhtumine oli vastuolulisem. Igal juhul armastas briti ja kogu maailma kõmuajakirjandus ning selle auditoorium Edwardit ja Wallist väga.

Kriitilisemad ajaloolased on juhtumit kommenteerinud küll ka nii, et Edwardi läbisaamine Saksa natslike ringkondadega oli liiga hea, ning hoopis see oli kogu afääri tegelik põhjus.

See raamat keskendub aga suhetele, mis annavad seebiooperi mõõdu välja. Kunagi jooksis Soome YLE-s ka Edwardi-Simpsoni juhtumil põhinev inglise seriaal ning raamatut lugedes tuli see eredalt meelde – ilmselt oli hea seep.