Prima Vistale saabub ka legendaarne briti punkpoeet John Cooper Clarke, kelle esinemised on olnud avalöögiks Sex Pistolsi, Joy Divisioni, Buzzcocksi, Elvis Costello või New Orderi – kui nimetada vaid mõned tuntuimad esinejad – kontsertidele. Ka on punkbändid tema sõnadele lugusid kirjutanud ning ta ise on andnud välja plaate, kus loeb oma tekste muusikale. Clarke astub üles Prima Vista festivali ja Tartu Kõrgema Kunstikooli festivali Mood-Performance-Tants (MPT) ühisprogrammis.

Lisaks Rubinale ja Clarke’ile külastab Eestit 2009. aastal romaaniga “Sa ei sure” nimeka Saksa raamatuauhinna võitnud Kathrin Schmidt. Autobiograafiline romaan ajutraumast paranemisest ilmus möödunud aasta lõpul ka eesti keeles.

Veel on festivalile oodata Soome poliitikut ja politoloogi Erkki Tuomioja, kelle “Jaan Tõnisson ja Eesti iseseisvus” äsja eesti keeles ilmus.
Rubina ja Schmidtiga on võimalik kohtuda ka 8. mail Tallinnas, kuid Tuomioja ja Clarke’i esinemistele tuleb sõita Tartusse.

Festivali tänavune patroon on Tallinna ülikooli rektor Rein Raud. Prima Vista kava on kodulehel www.kirjandusfestival.tartu.ee.