Siiski olid Stella tegemised ka eraldivõetuna autogigandile piisavalt veenvad ning Stellale pakuti võimalust teha järgmine praktika Saksamaal Stuttgardis seeriaautode stuudios ning kogetu põhjal ehk ka magistritöö teostada. Loomingulist tegusust ja õpivõimet hindas kõrgelt ka koduülikool, pärjates just äsja Kalkunit eesti tekstiilikunsti matrooni – Mari Adamsoni nimelise parima tekstiilitudengi stipendiumiga. Üsna sarnase tiitli sai ta aasta varemgi – Stella Kalkun sai siis 2011. aasta nooreks tekstiilikunstnikuks.

Justkui möödaminnes on kõige selle kõrvalt valminud Teasponi voodipesu mustrid, millest kõige kelmikam on vahest noorukitele mõeldud, Twitteri säutsuvast esteetikast inspireeritud komplekt. Siiski on Stellale omane mängulisus ja mustrid alati mõtestatud, mitte niisama vormilust.

Kui seoses tööga huvitab Stellat nüüd materjali asemel pigem graafiline disain, siis varem on ta silma paistnud interaktiivsete tekstiilide loomisega ja tegelenud ka õppe- ja teraapiavahendite välja töötamisega. Tema kavandatud “valguspilv”, kuhu võib sisse panna paberile trükitud pilte ning mille piisku saab põlema panna, aitab nägemispuudega lastel eristada värve ja kujundeid.

Stella on pärit Rakvere lähedalt Kakumäelt. Ta ehk ei jookse enam tõelise vaba hingena metsas ringi, ent on juba ära proovinud lumelohe ehk snowkite’i, mis meie oludes tähendab lumelaua või suuskade ning väikese purje abil mööda põldu kihutamist.

Eheda maailmakodanikuna armastab Stella teisigi paiku lisaks kodumaale, näiteks mägist Šveitsi ja Itaalia piiriala. Tõsi, peenes “Itaalia Hollywoodis” Comos, kus ta nüüd pikemalt resideerus, ta Richard Bransonit ja teisi staare küll ei kohanud, välja arvatud ühe erandiga: “Nägin Üllar Jörbergi, ausõna, teda ei saa kellegagi segamini ajada!”

Oma tulevikku seob Kalkun praegu ikka autotööstusega, sest näeb, et see on valdkond, kus tänu jõulisele tootearendusele, koostöövalmidusele, juhtivatele inseneridele ja teadlastele saab teoks teha ka kõige rajumad mõtted. “Mulle meeldib see maailm – hästi suur ja võimas ja konkreetne.” Esialgu tipib või õieti veereb Stella veel siiski vaikselt ja teeb autojuhilubasid.Stella Kalkun (23)Tegevusala: auto- ja tekstiilidisain

Senine tipptegu: praktika Itaalias Mercedes-Benzi disainistuudios ja Mari Adamsoni stipendium

Aasta 2013 eesmärk: praktika Saksamaal Mercedes-Benzi seeriaautode disainistuudiosAreeni tulevikutäht 2013Jätke, palun, need nimed meelde: Artti Aigro, Jaan Aru, Stella Kalkun, Paul Kuimet, Robert Laursoo, Kristjan Maruste, Hans-Otto Ojaste, Helena Pruuli, Erik Põllumaa, Liina-Mai Püüa, Mari-Liis Rebane, Tuul Sepp, Tuuli Trei, Anu-Laura Tuttelberg, Kristina Viin. Areen usub, et nad täidavad meie tulevikku tihedalt ja sisukalt.