1980 ilmunud "Kuus päeva" jäi ta eelviimaseks romaaniks. Ja see on ka mõnevõrra erandlik raamat, sest kujutab nii kauget aega, kui 12.-13. sajand, ja sellist ajaloolist tegelast, nagu Lundi peapiiskoppi Anders Sunesøni, ladinapäraselt Andreas Sunonist, keda Kangro aga nimetab hoopis Andreas Sunepojaks. Sunonis oli Taani kuningate Knud II ja Valdemar II kantsler ja ühtlasi ka kirjanik ning teoloog. 1206 võttis ta osa taanlaste Saaremaa-sõjakäigust, 1219 osales Rävala vallutamises. Autor nimetab rävalaste kantsi Lindanisat Litnaks, mis on sõna "linn" keeleajalooliselt vanem vorm.

Kahtlemata sai Kangro romaani kirjutamise idee, elades pikki aastakümneid ise Lundis, kuhu Andreas Sunonis on ka maetud. Romaani pealkiri kordab Sunonise teose "Hexaemeron" pealkirja, mis tähistab maailmaloomise kuut päeva Moosese I raamatu järgi.

Innustust ja abi sai Bernard Kangro Taani Riigiarhiivi ajaloolaselt Vello Helgilt, aga ka oma rännakutelt Taanis ja Rootsis Skånes. Bernard Kangro romaan on kirjutatud ajalooainelises kirjanduses tuntud võtmes – Andreas Sunepoja päeviku või mälestustena. Muidugi on see suuremalt jaolt fiktiivne, ehkki kasutatud on ka rohkesti ajalooallikaid. Kuigi on juttu ka Andrease õpingutest Pariisis ja Preisi-retkest, on eesti kirjanikku eeskätt paelunud Andrease seos Eestiga, kus Litna ehk Tallinna all juhtus ju ka Taani lipu Dannebrogi taevastlangemise ime. Eestiga seotu kohta on kroonikais paraku vaid ükskmärkmeid.

Võib ehk oletada, et ajaloolise romaani kirjutamiseks sai Bernard Kangro eeskuju Karl Ristikivi ajaloolistelt romaanidelt. Aga tegelikult on ju ka Bernard Kangro kuulus Tartu-tsükkel puhas ajalooline kirjandus nagu mitmed teisedki pagulasteosed.

Lugejalt nõuab romaani lugemine mõningaid ajaloolisi lisateadmisi, kuid eessõnas ja järelpõimikus Andrease nukra ja pisut salapärase elulõpu kohta Ivö järvesaarel on kirjanik ka ise mõndagi ära seletanud.

Puhtisiklikult on mul selle romaaniga eriside, sest kui Bernard Kangro selle raamatu mulle ootamatult 1980 või 1981 saatis, algas ka meie isiklik suhtlemine.