Nii on piiritusepõleteid hakanud siginema siia-sinna - kas omaette kaminavormina seina äärde, kesk tuba põrandale, otse lauale või isegi vanasse kaminaauku (kui omanik on tüdinenud kehvast, suitsu ja tahma ajavast kaminast, aga igatseb leeki).

Kuigi piiritusekamin on sisult imelihtne - pole vaja korstnat, malmist sisu ega vastavat rasket kesta -, suudeti alguses ka seda tutvustada kui elitaarset ja kallist sisustuselementi. Peagi tekkis müügile päris väikesi ja odavaid lauaversioone, mis ilmselt mõjutavad ka tervet turgu.

Alguses piirduti klaasi ja terasega, mis on niikuinii moodsa sisustuse lemmikmaterjalid, ent siis tajuti vabadust ning hakati uuele sisule sobivat vormi otsima. Mõisteti, et biokaminast võib saada tähtis sisustuselement, mis naudib vabadust korstnast ja võib asetseda ruumis vabalt. Otsingud kestavad, piiritusekaminale leitakse aina kunstipärasemaid lahendusi.


Basalto, disain Massimo Battaglia

Silma hakanutest üks efektsemaid on disainer Massimo Battaglia loodud jõuline kamin-skulptuur, mis olevat saanud inspiratsiooni Iirimaa kivirannikult nimega Giant's Causeway (eesti keeli Hiiglase astekivid). Kamina keraamiline alus meenutab tõesti vähendatud mudelit iirimaisest originaalist, fantastilistest vulkaanilise päritoluga basalttahukatest.

Battaglia valgest keraamikast kamin on etanoolipõletiga, musta värvi versioon aga halutule jaoks. Selle juurde kuulub korstnat asendav terasest tõmbeelement laes, mis meenutab stalaktiite. Kogu kompositsioon on hingematvalt eepiline.


Lubjakivist Fosil, disain Nesdoce, Dapedra

Teine näide skulpturaalsest lahendusest meenutab dinosauruse osaliselt murenenud sääreluud,
millesse on läidetud tuli. Samas on hulk näiteid sellest, kuidas püütakse klassikalist kaminasisumaterjali uute reeglite juures rakendada. 


Honeycomb, BioFires

Muidugi on leek ka valgus, millega disainerid püüavad peitust mängida - nagu praegusse lambimoodi, tuuakse ka biokaminadisaini sisse muster, mis loob valguse-varju rütme tervesse tuppa. Liiatigi on hubisevast leegist tekkivad varjud märksa elavamad kui lambivalguse omad.