Jüri kirjutab: Mulle tundub, et Randvere tee alguse ehitamine on väga suur töö. Ma ei tea tegelikult, kas ma sain sellega ikka ise hakkama, nagu ma telekas rääkisin? Vahel tundub, et mis see teha pole, siis aga mõtled nende kümnete või sadade killustiku- ja asfalditonnide peale… See ei ole ju üksikisikule jõukohane? Kuidas ma sellega hakkama sain?

Kõigepealt tekib küsimus, kas sul on samalaadseid kahtlusi ka muude asjade kohta olnud? Ja teiseks, ega sul ei esine mälukaotusi? Ega sa harrastusjalgrattasportlasena pole saanud mõnd tugevamat sporditraumat, millega kaasnes peapõrutus? Missugune on su suhe alkoholiga?

Ma arvan, et vastava ravikuuri abil on võimalik sind aidata, olen terveks ravinud ka inimese, kes pidas ennast Issand Jumalaks…

Edgar kirjutab: Ma olen ju korduvalt öelnud, et ma ei kommenteeri mulle esitatud süüdistusi, kuid tundub, et keegi ei saa sellest aru. Ja nad muudkui küsivad! Viga ei saa ju minus olla, kui nad ei saa aru, et ma põhimõtteliselt ei kommenteeri!

See on raske juhtum, sest saan aru, et küllap sa oled juba oma psühhiaatritest parteikaaslastega konsulteerinud. Siin oleks vaja kõige kõrgemal tasemel abi. Mina oskan siinkohal vaid tsiteerida juba meie hulgast lahkunud klassikut, dr Luule Viilmaad, kes ütles umbes nii, et igaüks on oma hädades ise süüdi; ja kui ta ei ole süüdi, siis on tema vanemad süüdi. Ma ei arva, et see oleks piisav vastus… Kes need ikkagi on, kes teid kiusavad, äkki juhatate nad minu vastuvõtule? Ma küsiksin neilt, miks nad ikkagi kommentaare tahavad, kas neile polegi siis kõik selge?

Tönis kirjutab: Olen teinud koostööd ühe hea eesti kirjanikuga, kuid nüüdseks on meie edukas töösuhe kahjuks katkenud. Samas, just praegusel kiirel ajal oleks väga vaja head sulemeest; eriti hea, kui ta oleks pädev ka tallinlasele olulisel mereteemal.

Tönis, helista kohe Kirjanike Liitu, tel 627 6410, nad aitavad. Tean isegi sulle soovitada praegu tegutsevaid merekirjanikke, nagu Ülo ja Jüri Tuulik ja Lembit Uustulnd! Aga alati aitavad ka klassikute mötted! Kas oled lugenud Herman Sergot? Juhan Smuuli? Aadu Hinti? August Mälku? Albert Uustulndi? Lase oma sekretäril nimetatute pöhiteosed üle vaadata! Nende tsitaadid kaunistavad iga mereteemalist könet!

Noorsots Ülo kirjutab: Tutvusin ühe kauni tütarlapsega Rahvaliidu noortekogust. Meil oli tore ühispidu Tallinna valimisliidu moodustamise puhul ja asi hakkas kohe täitsa susisema ja susises edasi kogu senise valimiskampaania, ja on läinud juba ikka väga, väga tõsiseks, et mitte rohkem öelda. Aga siis ütles Toomas Hendrik Ilves, et selle koostöö edasine laienemine on sotside hukk, et ta ei saa põhimõtteliselt sellises parteis osaleda, kes rahvaliitlastega liituda tahab. Toomas H. on minu iidol, mis ma pean küll tegema?

See on raske küsimus, sest ma ei tea sinu maailmavaate olemasolu või sügavust. Aga lahendusi on kaks. Kas astud Rahvaliitu, see ei tähenda ju ideoloogiliselt suurt mitte midagi ja teed ettepaneku alustada kooselu, või lased kohe jalga. Sotside parteist siis ilmselt igaks juhuks ka. Oh, ma ei kadesta sind.