Koos Reketi ja soomlasest produtsendi Niko Lithiga kirjutatud ja salvestatud lugu Bornilt on päris kiirelt hea hoo saanud. Ilmus 4. jaanuaril ja juba kõrgel tabelis.

Seevastu näiteks Karl-Erik Taukari juba enne jõule välja tulnud värske lugu „Need read“ pole veel üldse nägu näidanud. Oma vanade lugudega on Taukar endiselt tipp-40s küll sees. Publik pole teada saanud, et see lugu üldse olemas on?

Eesti lugude tabelis on veel uusi tulijaid. Kohale 29 on tõusnud Liis Lemsalu „Sel ööl on tunne“. Jupp aega tagasi ilmunud (5. detsembril) ja filmist „Eia jõulud Tondikakul“ pärit pala on ometi lendu pääsenud.

32. kohal võib uue tulijana registreerida esimese tänavuse „Eesti laulu“ konkursi pala – seal on rootslane Victor Crone looga „Storm“, mille valmimise taga on ka meie kandi mees muusik-helilooja-produtsent Stig Rästa.

Tavapäratu seisak on albumitabelis. Selle nurga alt vaadates, et sel nädalal pole seal ainsatki uut tulijat. Eelmise nädala number üks – suurhalli kontserdi toel kuulatuimaks plaadiks purjetanud Tommy Cashi värske teos – on liidripositsiooni loovutanud, langenud isegi paigutusele seitse ning esikoha on esimest korda endale haaranud Billie Eilish. Ja seda siis juba aastal 2017 ilmunud teosega „don’t smile at me“. Billiel ilmub tänavu tõenäoliselt esimene päris täispikk plaat („don’t smile at me“ on paberite järgi EP) ning tõenäoliselt see ilmudes esimeseks ka tuiskab.

Singlitabelis on samuti väga rahulik. Ainult kaks uut tulijat.

Seega on erakordne nädal, kus uusi tulijaid on kõige rohkem just Eesti lugude jaotuses. Ja nendeks on Elina Borni „Tagasi me“ (8. kohal ) ning Khalidi „Saturday Nights“ (37. kohal ).

Tabeli juhina jätkab nublu „tmt“, tähtsaim tõusja on ehk Panic! At the Disco lugu „High Hopes“, mis on roninud esikümnesse kohale seitse.

Kaheksa paigutust kõrgemale ning loo seni kõrgeimale positsioonile on tõusnud veel Mark Ronsoni ja Miley Cyrus ühine „Nothing Breaks Like a Heart“.