Aasta alguses väikeplaadilt lendu lastud esimene pääsuke „New Heights“ on pärast üheksat nädalat tabelis põrutanud esikohale. Kolm lugu – „Cold Medicine“, „Offside“ ja „Loved The Love“ – sellelt on uute tulijatena esikümnes ja EP viimane lugu „TV“ samuti uue tulijana 12.

Kõik NOËPi uued lood niisiis kõrgel tabelis ning EP ilmumine on suurendanud ka artisti varasemate lugude digitaalset tarbimist. „Jennifer Lawrence“ tõuseb kohale viis, „Rooftop“ kaheksandaks, Sander Mölderi EP-lt pärit ja Kõpperi lauldud „San Francisco“ kohale kümme, „Golden“ jällegi kahekümne kaheksandaks.

Kokku on esimese 40 hulgas 10 NOËPi või NOËPiga lugu. See pole päris rekord, see on rekordi kordamine – räppansambel 5MIINUST on kaks korda sama trikki teinud. Aga esikümnes pole ükski artist sedavõrd valitsenud kui sel nädalal NOËP – kümnest loost lausa seitse kannavad tema nime.

Ja tipp-40st väljaspool näitavad liikumist suunaga üles NOËPi vanemad lood „Game“, „Rihanna“ ja „Mumbathoon“.

Arvestades NOËPi populaarsust ja äsjasel nädalavahetusel toimunud kahte väga edukalt läinud kontserti, siis ilmselt kestab selline olukord tükk aega. Ega saaks öelda, et EP „Heads in the Clouds“ oleksid viletsamad kui artisti varasemad palad, ning tema hitt „Rooftop“ on erakordselt pikaealine. Ilmunud juba aastal 2016, aga näe – esikümne materjal endiselt!

Ainus teine uustulnuk Eesti lugude tabelis on tantsumuusikameistri syn cole’i värske pala „Got the Feeling“, esitatud koos vokalist kirstiniga.

Singlite tabelis on esiviisik peaaegu sama mis eelmisel nädalal: esimesed neli hoiavad positsioone ja viiendal kohal on pikima kõrre tõmmanud uus tulija, Shawn Mendesi „In My Blood“.

Ei tea, kas sellest loost on asja, et katkestada Drake’i ja tema „God’s Plani“ üheksandat nädalat kestev tabelijuhtimine.
Kanadalase Mendesi uue plaadi teine sissejuhatav singel „Lost in Japan“ on samuti tabelis – kohal 18 ja on tubliduselt nädala teine uustulnuk.

Albumitabelis on parim uus tulija samuti inimene, kes segab folkmuusikat popi ja moodsate kõladega. Britt George Ezra ja tema teine kauamängiv „Staying at Tamara’s“.

Ja siis on uue tulijana tabelisse tõusnud Kygo album „Kids in Love“, mis ilmus küll juba sügisel, aga ehk on värske singel, Migueliga esitatud „Remind Me to Forget“, plaadile värsket hoogu andnud.