Mingi arvestatav vahe „Salajal“ Eesti lugude liidriga, bändi 5MIINUST „Trenažööriga“, on, sest singlitabeli arvestuses on Võsu pätid kohal 23 ja Karl-Erik kohal 38. See on esimest korda, kui Taukari lugu on singlite üldtabelisse tunginud.

Muidu panevad Eesti kuulajad Eesti lugudega aga tuima. Esimese 40 seas pole ainsatki uut tulijat, üksnes 3 taas tabelisse sirutunut ja needki palad artistidelt, kes nii või naa on 40 hulgas mõne teise looga. Taukar on tagasi paladega „Ei“ ja „Segased lood“, Arop looga „Täna“.

Ainsa üdini uue tulija Eesti lugude tabelis leiab kaugelt-kaugelt, kohal 75 – seal on Metsakutsu uus singel „Naera mu maski“.

Ehk toob järgmise nädala tabel värsket õhku ja vaheldust, sest just on ilmunud uusi prominentseid singleid prominentsetelt tegelastelt nagu Tommy Cash, Uudo Sepp, Küberünnak & Karmo, Elina Born & Jüri Pootsmann ja Iiris.

Need kihlveokontorid võtavad vastu panuseid selle peale, kes neist pikima kõrre tõmbab.

Singli- ja albumitabeli kõrgeima uustulnuka positsioonid on taas kord ühe ja sama artisti käes. Seekord räppar A$AP Rocky – singel „Praise The Lord (Da Shine)“ on singlilistis kuues ja võrdlemisi eksperimentaalne kauamängiv „TESTING“ on albumitabelis uue tulijana teine. Ei jah, see album on nii eksperimentaalne, et kui ta jääb nüüd kauaks albumitabelisse tiirlema, tuleb teha Eesti digitaalselt muusikat tarbiva publiku maitsele üks eraldi aplaus!

Singlitabeli esiviisik on samas koosseisus mis eelmisel nädalal – õige pisut on omavahel kohti vahetatud ning Calvin Harris koos Dua Lipaga paneb endiselt kõige kõrgemalt.

Eurovisioni lugudest on pärast kahte nädalat esimese 40 hulgas alles vaid Eleni Foureira „Fuego“.

Albumitabelist leiame uute nägudena veel siirahäälse poolfolkar-poolpoppar Shawn Mendezi, otse loomulikult mõned räpparid (Pusha T ja Juice WRLD) ja – hei-hoo, vaata kui tore!!! – kohale 32 on pürginud rock-ansambel Nickelback 2017. aastal ilmunud plaadiga „Feed the Machine“.

Eks selle taga ole bändi kontsert 25. mail lauluväljakul.

Esimese saja sekka on veel Nickelbacki plaate turninud – kokku kolm.
Kuid järgmisel päeval, 26. mail suurhallis esinenud Iron Maideni plaatidele pole tuult taha tulnud. Ei paista, et nende turnee avakontsert oleks bändi muusika ketramist suurendanud. Noh, sellest võib ka järeldada, et Iron Maideni austajad lihtsalt ei kuula muusikat digitaalsetest kanalitest. Kamina ees äkki vinüüle pigem?

Ka üks uus Eesti album on plaatide tabelisse tõusnud, kuid paraku esimese 40 seast väljapoole – Jazzy Bubblezi kauamängiv „Henny Kravitz“ on pistnud end 50ndaks.