Eestlased vaatavad alati „­Eesti laulu“, kõigepealt esimest poolfinaali, siis teist poolfinaali, siis finaali. Eestlased saadavad oma lemmiku poolt SMSi ja imestavad, miks Elina Netšajeva oma nime nüüd Nechayeva kirjutab.

Eestlased vaatavad telekast, mida teevad sarja „Pilvede all“ tegelased, ja siis lähevad veel kinno ka, sest just seal näidatakse neile neljandat õde, keda telekas ei näidatud.

Eestlased vaatavad „Kuuuurijat“ ja peavad seda ainsaks õigeks ajakirjanduse nime väärivaks telesaateks.

Eestlased on vihased, kui telekas ei mängita aasta viimasel ööl hümni, sest alati on ju mängitud.

Eestlased vaatavad igal teisipäeval „Foorumit“ ja igal kolmapäeval „Suud puhtaks“ ja on pärast mõlema vaatamist pahased, sest „jälle nad ei jõudnud mitte kuskile“.

Eestlased vaatavad telekast uisutamist, ratsutamist ja Ott Tänakut, nad vaatavad sporti isegi siis, kui teised eestlased, need, kes suusatavad, jäävad võistlusel viimaseks. Pärast hea Facebookis kiruda.

Eestlased vaatavad igal laupäeva õhtul „Õnne 13“, kuigi uni tuli peale juba aastal 2004.

Eestlased vaatavad hommikuti „Terevisiooni“ („Taustaks mängib“) ja neile ei meeldi need uued saatejuhid, kes sinna valiti. („Nii hea, et seda ühte naist seal enam pole. Ja Piret Järvis on ikka kuidagi nii uimane…“)

Eestlased vaatavad igal laupäeva õhtul „Õnne 13“, kuigi uni tuli peale juba aastal 2004.

Eestlased vaatavad Joonas Hellerma „Plekktrummi“ ja see on eestlaste üllatuseks nii hea, et polegi midagi kiruda.

Eestlased vaatavad „Aktuaalset kaamerat“, kuigi „see uus stuudio­kujundus on nii nõme“ ja üldse – vaadake, kuidas nad Kadri Hinrikusega käitusid!

Eestlased vaatavad alati kõiki Vahur Kersna saateid, kuigi „see Kersna lihtsalt imetleb iseennast“ ja Urmas Oti pussitamisintsidendist ta saates midagi ei räägitud.

Eestlased vaatavad saadet „Su nägu kõlab tuttavalt“ ja ärksam osa neist ei suuda ära imestada, kuidas Eestis ikka veel „blackface“ lubatud on.

Eestlased vaatavad igal vana-aastaõhtul telekat, nad klõpsivad kõikide kanalite vahel ja võrdlevad, milline programm on kõige kehvem. Pärast hea Facebookis kiruda, kuidas ikka käsu peale nalja ei tee.

Eestlastele ei meeldinud telekas näidatud „Tujurikkuja“ naljad („No selle küüditamisega läksid nad küll üle võlli!“), aga kõigi teiste naljameeste ja -naiste omad on eestlaste arvates veel sitemad.

Eestlased vaatavad alati vabariigi aastapäeval telekast, kuidas president kõnet peab, milline kontsert on ja millise kleidiga tuli Heidy Purga. Nad peavad kõnet enamasti igavaks, kontserti halvaks, päeva päästab Heidy Purga ilus kleit. Kui see ka ei päästa, siis „Kristiina Ehin oli küll jälle nagu haldjas“.

Eestlased on telekarahvas, kuigi me ise peame telekarahvaks hoopis venelasi.