"Selle ajaga tehti maksimaalsed arhiiviuuringud (fotod, eri projektid, millega ehitatu ei läinud üldse kokku) ja välitööd. Lisaks tohutu põhjalikke, kaustade kaupa värvisondaaže nii sees kui väljas. Vastavalt tööde käigus väljatulnud leidudele muudeti hilisemaid lahendusi," selgitab Kalm.

Omal ajal suisa radikaalse masin-majana tundunud elamu kujul on tegu Siinmaa ilmselt parima majaga. Funktsionalistlikus stiilis elavalt liigendatud hoone jälgib kolmnurkse krundi kuju. Justkui väikese pinna kiuste lõpetab valge villa Le Corbusier' vaimus eesaed.

Esimesel korrusel asub 1930ndate Eestis ülimoodne avatud elu- ja söögituba ning sellega liituv töönišš. Teisel korrusel olid arhitekti tööruum ja magamistoad. Katusekorruse rõdu oli mõeldud päevitamiseks ning pesukuivatamiseks. Kalmu arvates on hästi põnev, et toona reeglina õues paiknenud pesuköögi, puuriida, vihmaveepaagi paigutas Siinmaa hoopis keldrisse. Majas on hollandi avangardrühmitise De Stijli vaimus palju sisseehitatud puitmööblit, mille puhul hakkavad silma ekstsentrilised värvilahendused. Näha saab ka mitmeid täna veidi lapsikutena tunduvaid tehnitsistlikke võtteid.

Pärnumaa vaneminspektor Tarvi Sits kiidab maja praegust omanikku, kes spetsialistidega kõikides küsimustest nõu pidas ja ei kiirustanud vana uue vastu välja vahetama.

Mööbli valikul lähtus sisearhitekt Taso Mähar võimalikult palju algupärastest lahendustest. Ka täiesti uute esemete puhul sai võetud šnitti vanadelt fotodelt. Täiesti teadlikult ei ole kasutatud tippdisainerite loomet, et need ei jätaks varju Siinmaa käekirja.

On kiiduväärt, et mida aeg edasi, seda rohkem väärtustatakse mõisate ning keskaja kirikute kõrval uuema aja originaalset arhitektuuri. Ja veel toredam on, et seda teeb omanik ise, vabatahtlikult, ilma mingisuguse allkirjade kogumise surveta.