Barcelonas maiusta kartuli ja sardiinidega
  • Kuigi igas teises nurgapealses tapase-baaris saab Barcelonas hästi süüa, on seal ka üsna lihtne langeda turistilõksu ja maksta keskpärases söögikohas halva toidu eest mitukümmend eurot ning siis mitu päeva järjest, silmad häbi täis, McDonaldsisse hiilida. Sellise juhtumi vältimiseks paar söögisoovitust.
  • La Bombeta (Maquinista 3) on Barceloneta ranna lähistel asuv mõnus mereanni ja tapase-baar, mis on küll pehmelt öeldes keskpärase välimusega, kuid see-eest tükk ehedat kohalikku elu. Odav (4–15 eurot) ja ülimalt maitsev toit valmib baarileti taga, külastajate silme all. Maja speciality on bombad, mis on friteeritud kartulipallid teravaga kastmega, pakutakse ka sinke, vorste, sardiine, kartulisalatit ja kõike muud head-paremat. Koht on puupüsti rahvast täis ja teenindajatega suhelda saab vaid kohalikus keeles.
  • Beltxenea (Majorca 275) on ideaalne koht pidulikuks õhtusöögiks. 19. sajandil valminud kaunis majas serveeritakse baski köögi paremikku, hinnad on küll kallid, kuid koht peen ja toit hea.
Suvel saab istuda ka romantilises sisehoovis. Beltxenea külastamiseks tuleb laud kinni panna.