Seekord starditi Rahvusooper Estonia eest 3. juunil, reisisihiks Ahvenamaa. Enne aga põigati läbi Rakverest, kus anti vabaõhukontsert. Mootorrattaid on tänavu üle 30, sadulas istuvad Jaagup Kreem, Tiit Sukk, Tõnu Kark, Hannes Võrno jt. Enne ärasõitu kuulutas fondi esimees Mart Mikk välja ka järjekordse annetuse (3000 eurot) õnneliku saaja. Selleks on Underi ja Tuglase Kirjanduskeskus, kes haldab Friedebert Tuglase kunstikogu, milles leiduvate teoste ennistamiseks annetus tehtigi.

Kirjanduskeskuse direktor Jaan Undusk tänas annetajaid ning lisas, et annetuse ja reisi siht on omavahel heas kooskõlas. Nimelt sõitsid noored eesti kunstnikud ja kirjanikud – teiste seas ka Tuglas – sajandi eest suviti just Ahvenamaale.

Taak esitleb uut albumit: Eestikeelne raskerokiansambel Taak püstitab uue verstaposti kodumaises meelelahutuses, tutvustades värsket, kolmandat kauamängivat “Rist viletsuse teel” esinemistega Tartus, Viljandis, Pärnus ja Tallinnas ühel ja samal päeval, 9. juunil.

Keskpäeval Tartu Uues Teatris, kolm tundi hiljem Viljandi klubis Rubiin ja kell 19 Pärnu Teatrikohvikus toimuvad kontserdid on tasuta ja vanusepiiranguta. Tallinnas maksab pilet 7 eurot ja sellel on vanusepiirang 18 eluaastat. Rock Cafés lõpetab gastrollipäeva pärast Taaga esinemist mürtsuv aukülaline ansambel Highmachine.