Peagi avab Leslie ka kogu oma muusikalisele loomingule pühendatud veebikülje, kus peaksid pesitsema kõik tema varasemad ansamblid, milles ta musitseerinud, mõistagi aktuaalsed projektid ja hulk avaldamata sahtlimaterjali.

“Minu kuningriik” on stilistiliselt ja toonidelt veelgi mitmekesisem kui sinu eelmine sooloplaat “Night By Open Windows”. Miks nii?

Mulle vist meeldib nii. Samas on minuga selline probleem, et ma ei suuda väga ühesuguseid lugusid teha. Muusika pakub piisavalt võimalusi katsetada erinevaid teemasid. Võib-olla teen kunagi ka ühtlasema albumi. Ma ei ole üldse kindel, kas valmis saanud plaat on sellisena lahe, aga selline ta on.

See on kindlasti minu suurim draama, et ma ei suuda teha ühtlast asja. Nii kui midagi hakkab justkui korduma, jätan loo pooleli, sest tundub mulle enese kordamisena või ma ei teagi… mingi imelik tunne tekib. See on HU?ga ka nii. Tegelikult ma ei talu aastal 2010 seda stiilidega vallatlemist, et oh ma teen nii ja oh ma teen naa ja oh ma olen nii vaimukas, aga nii see välja tuli. Ma ei petnud ennast ja see on mu kõige ausam plaat.

Sa oled öelnud, et osa lugusid tuli sulle otse kosmosest. Millised lood ja kuidas see kosmosest tulemine käib?

See on lihtne: pole lugu ja sekundi pärast on täiesti valmis lugu peas algusest lõpuni, sõnad, viis, helikeel. Kosmosest tuleb valmis terves tükis mp3 nii-öelda. “Minu kuningriigil” on sellisteks “Muutus”, “Kõik tahavad süüa”, “Mürgised lilled”, “Kuradi jõulud”. Viimase puhul istusin montaažistuudios ja tegin mingit reklaami, äkki – plaks! ja just selline lugu hakkas peas käima, koos kõikide nüanssidega. Ma ei teinud seda lugu, “panin kirja” lihtsalt.

Mis sa ütled inimestele – nagu mina –, kes inisevad, et lugu “Kassatšekk” võinuksid sa HU? repertuaari nihutada?

Andke andeks. Ma tahtsin midagi sellist proovida lihtsalt.

Salvestasid kodustes tingimustes, eks. Üsna tuntud on sinu teki all laulmise trikk õige kõlaga vokaali saamiseks. Kas ka uuel plaadil on mõningaid selliseid võtteid?

Kasutasin ka seekord tekki, aga vähem. Muid nippe pole. Kuna tegin kõik eesti keeles, siis olin seekord kuidagi rohkem elevil ka. Tundub imelik, aga minu jaoks oli see suur asi – teha alles nüüd esimene eestikeelne album.

Plaanid nüüd ka Leslie Da Bassi projekti esimesi päris-laive – kas kõik albumi lood tulevad ettekandmisele? Ja kes su pundis mängivad?

Novembris on tõesti plaanis maailma esimene LDB live teha, ettekandele tuleb umbes 45 minutit materjali, sealhulgas lugusid ka varasematelt albumitelt. Kollektiiv on veel lahtine, aga hakkab looma, nimesid ei saa veel nimetada.