Film tõi avanädalavahetusel kinodesse ligi 29 000 vaatajat. Lisaks filmidele on Maie suureks kireks kokkamine – ta peab juba kaks aastat Telliskivi loomelinnakus taimetoidukohvikut SIIN, kus teda võib sageli kohata leti taga pottide-pannidega toimetamas ja ise külalistele lõunasööke valmistamas.

LEMMIKMÕTE

Kui elada, siis ikka juhtub.

METS

Metsa lähedus on tõeline luksus. Sõidad 15 minutit ja oled keset puhast ilu. Ilu võtab sõnatuks ja loob südamesse rahu. Seda ilu, küllust ja imet on rohkem, kui esmapilgul aimatagi oskame. Soovin kõigi südametesse mõistmist ja soovi hoida metsikut põlisloodust, liikide mitmekesisust, kauneid vaateid ning terviklikku ökosüsteemi.

TOIT

Lapsena lehitsesin kapsaks „Karupoeg Puhhi kokaraamatu“. Siiamaani armastan vaadata toidupilte. Ma ei loe retsepte. Tunnetan neid. Toit ja selle valmistamine on minu nauding. See, kui tunned, et täna tahab porgand tomatiga kokku minna ja nende segamise jooksul annab endast märku mõni värske ürditaim, kes soovib samuti liituda. Ükskõik mida süüa või teha, siis ikka naudinguga!

LÄHEDUS

Mao aastal sündinuna vajan aega tõmmata urgu ja olla üksi. Ent tõeline elu- ja tegutsemisjõud tuleb suheldes teiste inimestega. Kõik me vajame hoolt, tuge, märkamist, mõistmist, puudutust. Jagagem seda, mida meil jagada on. Hoidkem üksteist!

VIIMANE HETK

Pole midagi motiveerivamat kui viimane hetk. Päästab valla leidlikumad lahendused ja tõestab, et kõik on võimalik. Alati. Maailma võimaluste pagas on piiritu.

HEADUS JA LAHKUS

Ühes külas varastanud üks mees naabri hobuse. Naaber läinud külavanema juurde nõu küsima, mis nüüd saab. Külavanem kutsus kogu küla kokku ja palus kõigil öelda hobuse varastanud mehele midagi head, midagi, mida nad selle mehe juures väga hindavad. Kogunemise järel läks mees koju ja andis hobuse naabrile tagasi.

SAMMUKE ­KORRAGA

Kohvi oma topsi ostmine, riidest poekott, taaskasutus, puhas toit. Iga valik ja tegu loeb ja loob. Ka pisike.