Ja hääletajaid oli palju. Interneti blanketti kasutades anti 1121 häält, meili teel toetasid oma lemmikut 39 inimest ning südantsoojendavalt jõudis traditsioonilise posti teel toimetusse 20 "valimissedelit". Üle ootuste tragi osalemine. Suur tänu teile kõigile!

Resultaate uurides on ka rõõmustav, et igal kultuuripreemia žürii poolt välja sõelutud nominendil oli oma toetusgrupp. Olgu siinkohal ära toodud aga lugejahääletuse esiviisik: võidukale Vaiko Eplikule järgnesid 2. teatriperekond Petersonid, 3. disainerid Sirli Põllumäe ja Sixten Heidmets, 4. Von Krahli teater ning 5. muusika- ja luulemees Jaan Pehk.

26 lugejat kasutasid ka võimalust seada üles oma kandidaat ning tühjaks jäetud lahtrisse kirjutati rohkem kui ühel korral alternatiivse muusikaelu vedaja Aivar Tõnso, kultusfilmi "Tulnukas" autor Rasmus Merivoo, luulekogu "Talv" ja esseeraamatu avaldanud Hasso Krulli nime. Samuti sooviti kahel korral ja sisuka põhjenduse toel anda preemia Chalice'ile. Kuldaväärt mõte. Kuid me alles möödunud aastal premeerisime teda.

Järgnevalt aga valitud kiiduhüüatused Areeni lugejatelt, kes võtsid hääletamise kõrval vaevaks ja relvastasid oma favoriidi paari hea sõnaga.

*

Jaan Klõšeiko

"Jaan on õige mees!"
Liis (21)

"Alati kohal, kui mingi kultuurisündmus toimub. Alati olemas oma kaasinimeste jaoks. Väsimatu kultuuri propageerija ka lihtsate inimeste hulgas. Professionaalne meister ja ammendamatu kunstiajaloo allikas. Kuldne inimene!"
Kairi (37)

"Väga hea inimene."

Flo

Märt Väljataga ja Vikerkaar

"Vikerkaares avaldatakse sageli noori kirjanikke. Arvan, et maailmakirjanduse tõlked pakuvad aga enam püsiväärtust. Rohkem tahaksin lugeda intervjuusid maailma juhtivat kirjanike ja mõtlejatega."
T. P. (42)

"Väljataga esindab tervet mõistust ja Vikerkaar üldiselt ka. No sellepärast neile võiks preemia andagi."

Tudeng Anneli

Tõnis Kahu

"Eesti popmuusika dokumenteerimise ajaloo avamine."
anonüümne vastaja

Karin Hallas-Murula

"Rohkem kodanikujulgust on vaja!"
Askur

"Julguse eest rääkida asjadest nii, nagu need tegelikult on."

naine (25)

Andres Maimik

"Maimikule ei näi meeldivat edu ja eraomandus, aina irvitab ja nuriseb. Ja mis asi see sodomiitlik tolerantsinui veel on?"
anonüümne vastaja

"Suurepärane dokumentalist."
Kert (36)

"Tema kirjutisi loen alati suure huviga."

Mari (27)

Vaiko Eplik

"2006 aastal parima muusikaprojekti Eliit eestvedaja."
Tiit (39)

"Väga hea plaat."
Ülle (54)

"Vaiko Eplik väärib preemiat väga mitmekülgsete oskuste eest, olles ise muusika kirjutaja ja esitaja, raadiohääl, televisiooni saatejuht. .. jne. Pidev areneja, õppija."
Marge (30)

"Eplikul läheb seda 50 000 vaja. Ja muidugi geenius on ta ka."
Mart (27)

"Lahe plaat!"
anonüümne vastaja

"Eestikeelse popmuusika "uuekslooja"."
mees

"Ta on parim. Ta väärib kindlasti kultuuripreemiat."

Triin (17)

Olev Poolamets

"Poolamets on laheda avatud mõttemaailmaga tegelane, kes teab, et seksuaalsus ei tähenda ainult suguühet, vaid ka kallistamist ja sooja pilku!"
Mari (39)

Von Krahl

"Ma põhjendaks oma valikut. Alati arvasin, et Von Krahli teater on selline hullude väljaelamise koht ja Juhan Ulfsak hüsteeriline röökija. Aga olles näinud eelmisel aastal nende etendust "Hamletid", sain aru, et olen siiani eksiteel olnud. "Hamletid" oli eelmise aasta raudselt kõige parem teatrietendus üldse ja tõepoolest - Von Krahl ON teater ja Juhan Ulfsak ON näitleja. Ma siiralt loodan, et nende tegevus jätkub ka järgnevatel aastatel samamoodi ja samas kohas, kaotus oleks Eesti kultuurile vastupidisel juhul suur."

Mari (29)

Vaino Vahing

"Lugesin "Päevaraamatu" läbi. Mõne aja pärast avasin juhuslikust kohast uuesti ja lugesin veel korra. Kultuurilugu."
Enn

Marek Tamm

"Iga seltskond valib ju oma mättakese otsast. Rahva arvamust pole ju küsitud."

Toivo (35)

Sirli Põllumäe ja Sixten Heidmets

"Puhtalt isiklik :)"
Irina (39)

KOKO

"Sellist arhitektuuri võiks Eestis rohkem kohata!"
anonüümne vastaja

"Andrus Kõresaart, Raivo Kotovit ja co-d võiks premeerida. Tallinna sissesõit on tänu neile omandanud väga huvitava ilme + muud projektid + eesti porgandkuused maailmanäitusel Hannoveris."

Pille

Mai Levin

"Mina hääletan Mai Levini poolt - nii head Wiiralti ja Raua spetsialisti pole meil enne olnud!"
Raimond (41)

Perekond Petersonid

"Geniaalne töö Theatrumis."

Mirko (18)

Tiina Lokk

"On kaua aega tegelnud väärtfilmide propageerimisega."
Lehte (74)

"PÖFF on parim lai kultuurisündmus üldse"
Kristen

"Tänaseks juba ajaloolise PÖFF-i alustamine ja korraldamine."
Evelin

"PÖFF oli lahe! :)"

Silver (28)

Ene-Liis Semper

"Minule kui kompleksidega, ennast otsivale naisele läks Semper hinge. Ma ei teadnudki, et ta nii hea kunstnik on!"
Kristiina (31)

Marika Valk ja Sirje Helme

"Nende kahe - Marika Valk ja Sirje Helme - töö on väga suur, kestab kaua ja ulatub paljude inimesteni ka väljaspool meie riigi piire."
Eevi (63)

"Vaprad naised!"

Anne (61)

Raine Karp

"Mulle lihtsalt meeldib nii Sakala kesk us kui ka Linnahall. Ta on selle tänapäeva hallide "karpide" taustal omanäoline arhitekt."
Erna (79)

"Palun anda 50 000 krooni Eesti tipparhitektile RAINE KARPile, kes on kaunilt arendanud Tallinna linna. AU TALLE! Kasutades kohalikku ehitusmaterjali, on ta suursuguselt pannud selle Raamatukogu hoonesse, Sakala keskusesse ja Linnahalli. See oli nagu jätk Kaarli kirikule ja linnamüüridele, mis kaunistasid Tallinna sissesõitu Tartust Tallinnasse.
Kes küll lubas lõhkuda sissesõidu müürid!!! Suur kuritegu Ülemistel.
Kes lubas ehitada klaasmaju, eriti Kaarli kiriku kõrvale ja kesklinna?!
Juba see näitab, et Volkov tuleb ANSIPIL KOHE VALLANDADA ja arhitekti diplom tühistada!"
Elvika

"Elame tema projekteeritud majas ning oleme õnnelikud, tänulikud ja väga rahul."

Elle ja Georg

Armin Kõomägi

"Välimuselt sihuke vanaaegne mees. Ta kirjutab tegelastest ja asjadest, keda kirjanikud ei tunne, seepärast on tema jutte huvitav lugeda. Saab tänapäeva elust teada."
Piret (27)

Kauksi Ülle

"Kuna Kauksi Ülle on hoolas Setu Kultuuri arendaja. Temasuguseid on jäänud aina vähemaks ja seepärast peaks tema tööd tunnustama!"
Britten (20)

"Ülle on kirjutanud väga eduka näidendi "Taarka", võib isegi öelda, et see läks massidesse. Teiseks on Ülle alati tegelenud väga aktiivselt võro ja seto kultuuriga. Üllel on küll palju lapsi ja suur pere, ent aktiivselt kultuuriga tegeleda jõuab ta ikkagi."
Enna

"Kauksi Ülle on tugev kirjanik ja kes kirjutab ja hoiab alles võro keelt. Igati sobiv kandidaat."
Andres (44)

"Kauksi Ülle on eelkõige EMA, kes võiks olla Eesti ema prototüüp oma suure armastusega laste vastu. Samas jätkub tal aega ja jõudu ka tegeleda kultuuriloojana ja -hoidjana Eestimaa kaugemas maanurgas.

Täname toimetuse juhtkonda ja žüriid väga tänuväärse teo eest!"

Marje ja Dagmar

Jaan Pehk

"Norm."
Rivo (16)

"Köök! Tase! Soovitan kõigile soojalt!"
Susan (24)