Vahepeal dokumentalistikas kätt soojas hoidnud Sulev Keedus saab lõpuks taas mängufilmi lavastama hakata - roheline tuli anti Madis Kõivuga koos kirjutatud stsenaariumile "Kirjad Inglile". Sünopsis on napp: "Kirjad Inglile" on igaveses sõjas kaduma läinud Jeremia Juunas Kirotaja tagasitulek koju. See on justkui palverännak Babüloni." Ühes varasemas intervjuus on Keedus maininud, et "(filmi) peategelaseks on kummalise saatusega keskeas mees, kes ei saa täpselt aru, kas teda on või ei ole." Kaastootjad on Soomest ja Hollandist, eelarve pisut üle 14 miljoni krooni - absoluutne miinimum Euroopa mõistes.

Heiki Ernitsa ja Janno Põldma aja-mahukas joonisfilm "Lotte ja kuukivi saladus" sai samuti toeks 6,5 miljonit krooni, esilinastuse ajaks on planeeritud detsember 2010.

Eesti mõistes hiiglasliku eelarvega projekt - peagu 53 miljonit krooni - Ilmar Raagi "Veel üks croissant" ootab samuti otsuse tegemist. Tõenäosus selle suurprojekti tänavu töösse minemiseks on suur ning sõltub Prantsuse kaastootjate taha tulemisest.

Selle aasta jooksul peaksid aga esilinas­tu­­seni jõudma Veiko Õunpuu "Püha Tõnu kiusamine", Andrus Tuisu debüüt "Panga­rööv" ning Marko Raadi "Lumekuninganna".