Nagu ikka, ei kipu aastatepikkuse rabamise järel korralikku tasu saanud töömesilased oma varandusest just liiga kõva häälega rääkima. Nii tuleb meedial leppida oletustega, et miljardeid siia just ei voolanud, aga kümneid või lausa sadu miljoneid kroone küll.

Suure osa sellest pistsid taskusse kolm arvutifriigist koolipõlvesõpra: Jaan Tallinn, Priit Kasesalu ja Ahti Heinla. Täpselt kaks aastat tagasi kirjutas Ekspress kolmikust persooniloo “Uued Bellid”, mis, tõsi küll, suutis sellele varju hoidvale tandemile heita vaid hämarat valgust (ilmselt pole juhus, et meeste ühine firma kannab nime Bluemoon – "sinine kuu").

Eesti tegijate tagasihoidlikkuse tõttu on Skype’i põhilised esindusisikud olnud rootslane Niklas Zennström ja taanlane Janus Friis, kes omal ajal Heinla-Kasesalu-Tallinna talendi üles noppisid ja esialgu failivahetusprogrammi KaZaa, hiljem aga Skype’i  loomiseks tööle panid. Nende edulugu armastavad portreteerida ka USA ja Euroopa äri- ja elustiiliajakirjad, mainides muuseas, et tegelik arendustegevus toimub kusagil sombuses mereäärses väikelinnas Tallinnas.

Tegelikult pole Skype muidugi vaid viie nutika mehe töö vili. Seni küll peakorteriga Londonis, kuid sisult eestimaise firma Tallinna kontoris töötab täna juba üle saja programmeerija-disaineri-testija. Eestlased ei ole seejuures madalapalgalised musta töö tegijad, vaid värbajad, kes täiendavad oma ridu kümnete välismaa ajudega. Viimased kolivad Eestisse ainult selleks, et osaleda Skype’i loomises.