„Kiki Mikist“ sai ka esimene Eesti lugu, mis tungis sisse singlite tipp-40sse – kõigi maailma lugudega võrreldes on pala sel nädalal 36. kohal.

Tommy Cashi unenägu „Pussy Money Weed potsatab edukaima uue tulijana Eesti lugude tabelis viiendale kohale. Kuna Cash panustab rõhutatult oma lugude välimusele ehk videotele, siis ilmselt vajutatakse teda kõige rohkem YouTube’is, keskkonnas, milles mängitavust Eesti digitabelid (veel) ei arvesta. Aga näe – väga paljudele kõlbab ta ka pimesi kuulata.

„Pussy Money Weed“ on Eesti muusikas tähtis sündmus veel seetõttu, et taas on meist keegi saanud jala päriselt kõva produtsendi ukse vahele.

Loo on produtseerinud Londoni vend A.G. Cook, kes on ainuisikuliselt arendanud välja muusikažanri PC Music ja peab samanimelist leibelit. Tema leibel üllitas ka Cashi uue loo.

Kuidas Cash ja Cook kokku said?
Tänu popstaar Charlie XCXile.

Charlie avaldas Cashile Instagramis armastust. Noh, tema muusikale.

Said kuskil kuluaarides kokku.

Charlie kutsus Cashi oma videosse „Boys“ nägu näitama. (Seal näitavad nägu veel G-Eazy, Mark Ronson, Mac DeMarco, Brendon Urie [Panic at the Disco frontdude], Ty Dolla Sign, will.i.am jpt jpt).

Charlie kutsus Cashi külalishäälitsema uue plaadi laulu „Delicious”.

Sama loo produtsent on A.G. Cook. Cook on ühtlasi Charlie XCXi creative director.

Salvestasid „Delicioust”, tekkis loominguline tõmme, Cash pani XCXi plaadile nime („Pop 2“) ja nüüd mässab Cash Londonis uue albumi kallal just Cookiga.

Tulevik tundub rabav!

Tipp-40 sisse on pressinud ports NOËPi. Vanemad lood „Mumbathoon“ ja „Golden“ ning kõige kõrgemal Sander Mölderi EP-lt pärit „San Francisco”, kus on NOËP vokaalidel. Usutavasti on tuleva nädala tabelis sees NOËPi päris uus lugu „New Heights“ (mis ilmus koos metsiku koguse uute kodumaiste lugudega, vaata siit: http://ekspress.delfi.ee/areen/eesti-tipp-40-sel-nadalal-ilmus-meeletult-uusi-eesti-lugusid?id=80920803).

Ja Metsakutsu! Metsakutsu on tabelisse tunginud „Eesti laulul“ võitlusesse asuva „Kopliforniaga. Peagi poolfinaalidega alustavalt konkursilt on hetkel tabelis sees veel Stig Rästa laul „HOME“.

**

Singlite TIPP-40s juhib endiselt Post Malone’i ballaad uimastite, seksi ja elu nautimisest. The Chainsmokers on kõige kõrgem new entry ballaadiga Ameerika psüühest ja tore on märgata, et siin põhjamaa pimedates metsades ja rabades kuulatakse Drake’i. Tema uus lugu „God’s Plan“ purustas esimese päeva striimimisrekordid Spotifys ja Apple Musicus, kokku lasti tervel planeedil esimese 24 tunni jooksul „God’s Plani“ üle 14 miljoni korra.

Singlitabelis on huvitav see, et Justin Timberlake’i uutel asjadel ei lähe nagu väga hästi. Uue albumi esimene singel „Filthy“ kukkus esimese 40 hulgast sel nädalal välja, sellele järgnenud lugu „Supplies“ on punnitanud kohale 89... Eelmine nädal üllitas ta juba kolmanda loo, „Say Something“, ei tea, kas seda „vajutatakse“ korralikult?

Kui vaadata popmuusika põhiturgude Suurbritannia ja USA tabeleid, siis ega Timberlake’il sealgi võimsalt lähe.

Milles asi?

Seda on veidi imelik ja julm öelda, palun vabandust, aga see, kui Timberlake pole tõesti enam nii populaarne, on huvitavam olukord, kui et Timberlake on jätkuvalt väga populaarne.

**

Number üks on sama mis eelmine nädal, ka albumite tabelis. Camila Cabello esikplaadiga lustitakse korralikult.

Albumitabel näikse olevat kõige stabiilsem. Uusi tulijaid ja liikumist kõige vähem. Pop-punk-emo-rokkarid Fall Out Boy on värskele plaadile „M A N I A“ vurtsu taha saanud ja maandunud esikümnes.

Kurvastav on aga, et Eesti digihurmurite KKPalmy ja Mick Mooni ühine plaat, mis oli eelmisel nädalal tubliduselt teine uustulnuk, on tabelist üldse välja kukkunud. „Palm Trees on the Mooni“ pole isegi esimese saja hulgas. Sai ju küll siinsamas palutud, et kuulake kutid kõrgemale. Mis juhtus siis? Minestasite laua taga ära?

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.