KKPalmy ja Mick Mooni ühine album, „Palm Trees on the Moon“, tekitab vastakaid arvamusi. Ühest küljest on tegu muusikaga, mille levikut Eesti hiphopimaastikul tuleb tervitada. Muusika, mida silmas pean, on trap, ja täpsemalt see, mida nimetatakse mõminräpiks. See on muusika, mis lõhestab kuulajad kahte leeri – traditsiooniliste hiphopiväärtuste kaitsjateks ja tulevikuvisionäärideks. Moon ja Palmy kuuluvad viimaste sekka ning sellistena kuulub neile minu lugupidamine.

Teisest küljest peab tõdema, et ainult sellest, see tähendab žanrivalikust, ei piisa. Kohalikus plaanis on tegu pioneeridega, kuid kui vaadata asja laiemal skaalal, ei tundu nende muusika väga silmapaistev. Pigem keskpärane ja visandlik.

Jääb mulje, nagu oleksid Moon ja Palmy vaimustuses sellest, et nad kõlavad nagu „päris“ trap, kuid selles õhinas unustavad muusika enese. Liiga tihti hakkavad kõrva teatavad viited, tsitaadid ja žanrilised klišeed. „CubanTrip“ on kohati nagu wannabe Young Thug ja „Rodeo Hustle“ nagu Travis Scott. Tõsi, kogu trap ongi üks suur kuhil viiteid, tsitaate ja klišeesid, kuid vähemalt esialgu ei oska Moon ja Palmy nendega midagi huvitavat peale hakata.

Träppmuusika on põnev siis, kui see kombib oma piire. Kui produtsent Metro Boomin katsetab sellega, kui abstraktseks üks hiphoptaust minna saab. Või kui Future laskub äärmuslikesse pominatesse. Või siis, kui pannakse kuulajad proovile veidrustega, näiteks Young Thug ja tema vahel lausa naeruväärselt jabur häälitsemine. Moon ja Palmy aga ei astu kordagi oma mugavus­tsoonist välja, vaid teevad seda, millega me juba harjunud oleme. Tõsi, nad teevad seda hästi, kuid mitte piisavalt, et kuulajaid albumi külge kinni naelutada.

Loodetavasti annavad nad edaspidi välja aastas kolm albumit, nagu see žanrikaaslastel kombeks on, sest ilmselt alles siis hakkaks kooruma mingisugune oma nägu, mille pinnalt saaksime selle muusikaga mingisugusesse huvitavasse diskussiooni astuda. Sellele vaatamata on „Palm Trees on the Moon“ põnev nähtus Eesti hiphopis, mis muusikahuvilistel vähemalt korra tasuks üle kuulata.