Animafilmide programmi naelaks tõotab kujuneda 1981. aastal valminud ja paljusid põlvkondi üles kasvatanud N Liidu ulmeseiklus “Kolmanda planeedi saladus”.
Omaette tervikliku programmi moodustavad neli friigifilmi, millest enam teatakse vast skandaalset ja paljudes riikides ära keelatud “Nekromantikut”, mida mitmete protestidemonstratsioonide kiuste 1993. aastal peale ära keelamist Soome filmifestivalil ka kinos Eha näidati.
Festivalile paneb väärika punkti pool sajandit tagasi esilinastunud Hammer Stuudio klassika, Terence Fisheri “Frankensteini needus” karismaatiliste Christopher Lee ja Peter Cushinguga peaosades. See oli Hammeri stuudio õudusfilmide esiklaps, millele järgnes kuus Frankensteini-filmi.
Helmut Jänes

 

Esimene Nõukogude Liidus tehtud täispikk ulme-anima, tegevus 22. sajandi lõpus. Kosmoserändurite tiim Alisa Seleznjova, tema isa professor Seleznjov ja flegmaatiline piloot Zeljonõi saadetakse kosmoseekspeditsioonile, et leida Moskva loomaaia jaoks haruldasi loomi. Koduteel satuvad rändurid doktor Verhovtseviks maskeerunud roboti jälile, kes hoiab Kolmandal Planeedil vangis kuulsaid maailmarändureid Kimi ja Burani.
Eesti Televisioonis üle 20 aasta tagasi näidatud eestikeelse dublaažiga filmiga on üles kasvanud mitu põlvkonda lapsi. Joonisfilmilavastaja Roman Kašanov on ka kuulsate Tšeburaska ja krokodill Gena filmide autor.

 

Eesti eriprogramm
“Seletavad asjaolud”
“Ma kuulen” / Hille Karm, 7 min
Lugu mehe ja naise suhetest. Mees kui sissetungija, tarbija.

“Eksinud turisti viimnepäev” / Liina Vedler,     6 min
Linnast tuleb saare loodusesse puhkust veetma turist. Eksides satub ta paanikasse ja tema jaoks kirjeldamatutesse jubedustesse.

“Hirmuotsija” / Õnne Luha, 10 min
Muinasjutu kaasaegne tõlgendus. Osatäitjad leiti Iru hooldekodust. Peategelast kehastab varalahkunud Vello Sõukand.

“Fosformees” / Raul Viitung ja Andrus Kaurson, 2 min
Juhan Viidingu luuletus “Fosformees” on aluseks kahe fotograafi lühifilmile. Kasutatakse tummfilmile iseloomulikku võttestikku.

“Pesupäev” / Eva Sepping
Ühiselamu elaniku raskused ja võimatus pääseda löögile pesupesemisel.

“My_Best_Friend” / Piibe Piirma, Nils Piirma animatsioon, 3 min
Arvutiekraanil tekkiva anomaalia peategelane vabastab end desktopikeskkonnast. Lõbusal mängusõbral on aga maailmavallutuslikud ambitsioonid.

“Welcome to Tallinn” / Riin Kranna-Rõõs, Sven Kristjansen
Kaks meediakunstni kku plaanivad pool aastat merelinna Tallinna turismiliselt atraktiivselt filmida. Kuid just sel päeval on Tallinn hallimast hallim.
“Tiitrid” / Piibe Piirma, 2 min
Rahvarohkes tänavapildis leidub lähemal vaatlemisel kummalisi kõrvalekaldeid.